Annet Reessink wordt nog elke dag vrolijk van haar werk. Foto: Sis Huiskamp
Annet Reessink wordt nog elke dag vrolijk van haar werk. Foto: Sis Huiskamp

Gratis stylingadvies bij
makelaar Annet Reessink

WINTERSWIJK - Annet Reessink Makelaardij & Taxaties bestaat in september alweer drie jaar. In haar kantoor aan de Gasthuisstraat in Winterswijk vertelt Annet over haar werk en over de recente ontwikkelingen op de woningmarkt. Ze is nog net zo enthousiast als in het begin. “Ik word vrolijk van dit werk”, zegt ze. “Elke dag is anders.” Voor de maanden september en oktober heeft ze een leuke actie voor haar klanten.

Door Sis Huiskamp

“Alle klanten die in september en oktober hun huis via mij in de verkoop doen, krijgen gratis een advies van een woningstyliste. Iemand van het bedrijf Ready4Styling komt langs en bekijkt de woning. Zo nodig geeft ze vrijblijvend tips en stylingadviezen die ervoor kunnen zorgen dat een huis aantrekkelijk is voor een zo groot mogelijke doelgroep. Het kost helemaal niets. Mooi toch?”

De situatie op de woningmarkt is snel aan het veranderen. Annet: “In de afgelopen jaren was styling niet zo nodig om een huis te verkopen. Alles was zo verkocht. Maar als de situatie verandert, zoals nu het geval is, verkoopt de woning sneller en beter als alles er goed uitziet. Een optimale presentatie en mooie foto’s erbij doen veel. Als je je auto te koop zet poets je hem toch ook eerst?”

Stijging hypotheekrente
Annet vertelt: “Sinds korte tijd is de hypotheekrente flink gestegen. En je ziet dat er meer woningen te koop staan, het aanbod neemt toe. Nog niet zo lang geleden dook iedereen op die ene te koop staande woning. Maar je ziet dat er nu meer keuze is. De situatie stabiliseert. Eerst had ik binnen twee dagen twintig reacties van mensen die wilden komen kijken. Nu zijn dat er nog ongeveer tien. Dat is natuurlijk nog steeds heel veel, maar een beter uitgangspunt. De biedingen worden dan ook meer reëel.”

Energieverbruik
“Mensen letten vaker op het energieverbruik van een woning, nu de energiekosten zijn gestegen” aldus Annet. “Ze denken ook na over hoe een woning verduurzaamd kan worden. Maar voor de meeste mensen is de plek waar het huis staat het belangrijkste. ‘Ga ik me hier happy voelen?’ vragen ze zich af.”

Wat Annet zelf happy maakt is de persoonlijke touch die ze aan haar werk kan geven. "Als een klant terugkomt en zegt dat de verkoop destijds zo goed is verlopen, vind ik dat heel fijn. Ik probeer ook altijd iets meer te doen dan alleen het normale verkooptraject. Zo hielp ik onlangs een ouder iemand die wat moeite had met inloggen via de website van de notaris, waar alle verkoopgegevens tegenwoordig per klant in een dossier worden verzameld. Mensen waarderen dat en ik vind het leuk dat ik ze kan helpen. Ook ben ik blij omdat er nu weer een goed aanbod is van woningen en dat er veel doorstroming in zit. Ik ben helemaal klaar voor de volgende drie jaar.”