De wagen van corsoclub Bloemwal heeft de titel 'Underground' gekregen.  Volgens Marieke Sterenborg, dit jaar de ontwerper van de wagen, is het een rauwe wagen, met veel graffiti, alsof je in een achterbuurt vertoeft.
De wagen van corsoclub Bloemwal heeft de titel 'Underground' gekregen. Volgens Marieke Sterenborg, dit jaar de ontwerper van de wagen, is het een rauwe wagen, met veel graffiti, alsof je in een achterbuurt vertoeft. "Ondergronds worden de mooiste creaties gemaakt', aldus Marieke. Samen met Jop Nijman is ze nog druk bezig met plakken.

Een kijkje bij de wagenbouwers

WINTERSWIJK - Nog anderhalve week en dan trekken de corsowagens weer door Winterswijk. Voor het zover is, zijn de wagenbouwers vele uurtjes zoet met het klaarmaken van hun pronkstukken. Lineke Voltman bezocht een aantal locaties om te kijken hoe het ervoor staat.

Aan de Boeijinkweg in Huppel werkenleden van corsoclub Meddo hard aan hun wagen 'Goudkoorts'.Opde maquette is te zien hoe de wagen met de twee goudzoekers,ontworpen door Jelle Baten,eind van de maand door deWinterswijkse straten zal rijden.
Corsoclub CSW bouwt haar wagen met de titel 'Drie Vreemde Vogels', ontwerp van Jobbe Reukers,  in een loods aan de Parallelweg.  CWS doet voor de zevende keer mee aan het corso.  Buiten werd  behulp van een hoogwerker getest of alles op elkaar past. Volgens Jorg Meijerink klopte het precies.
Een oude bekende in de corsowereld is Dick Rengelink, hij heeft in de afgelopen 60 jaar vele wagens ontworpen. Samen met zijn nicht doet hij al enige tijd mee onder de naam 'Mooi Wark'.  Volgens Rengelink is het een vrolijke wagen met drie vrouwen met hoofddoeken, de zogenaamde headwraps.
Corsoclub Wivoc is een oudgediende in het bloemencorso. Al 60 jaar doen ze elk jaar mee, de laatste tien jaar is de groep sterk verjongd. Nivard Koskamp van Wivoc vertelt wat het onderwerp is van deze wagen:
In de hal aan de Laan van Hilbelink wordt door vele bouwers druk gewerkt aan hun wagens. Een van die wagens is van Corso & Co. Peter ten Hagen tekent al vele jaren voor het ontwerp maar heeft besloten dat dit zijn laatste jaar is.