Verzorgingshuizen verguld met cadeau van Vosseveld

Sport Winterswijk

VOSSEVELD - Na bijna tachtig jaar kwam er in juni een eind aan de langst bestaande voetbalclub van Winterswijk, VV Vosseveld. Maar waar het voetbalboek dicht ging, opende zich een prachtig bewaarboek. Maar liefst 267 pagina`s vol prachtige verhalen, interviews, anekdotes en foto`s over de Vossen, zoals de leden van Vosseveld altijd liefkozend genoemd werden.

Half augustus kregen de Winterswijkse verzorgingshuizen zo’n boek van de voormalige voetbalclub aangeboden. Namens Marga Klompé namen Corine Blaauwehand en Anouschka Stortelers van Welzijn en Activiteiten de boeken voor verpleeghuis Pronsweide en verzorgingshuizen De Pelkwijk, De Vredense Hof en De Berkhof in ontvangst. “We zijn aangenaam verrast. Onze bewoners kennen veelal Vosseveld van vroeger. Het is vast erg leuk voor ze om het boek in te zien. Wat een mooi gebaar”, aldus de dames. Ook het Prins Hendrikhuis, onderdeel van Dagelijks Leven, kreeg een exemplaar.
Verder mocht Vereniging Het Museum een Vosseveldboek aan de collectie toevoegen. Juist daar moet immers alles over geschiedenis van Winterswijk terug te vinden zijn.