WMT zoekt penningmeester

WINTERSWIJK - Geen podiumambitie maar toch meehelpen aan de mooiste musicalvoorstellingen en concerten? Dat kan, want het Winterswijks Muziektheater is nu niet op zoek naar muzikaal, dans- of acteertalent, maar naar een financieel talent, een penningmeester. 

Het Winterswijks Muziek Theater is een amateurvereniging met 3 afdelingen die reeds 70 jaar muziektheatervoorstellingen organiseert in de Achterhoek. De grootste afdeling is het WMT die jaarlijks een musicalproductie brengt. Daarnaast brengt de jeugdafdeling Harlekijn ook jaarlijks een eigen musicalproductie en enkele gastoptredens op de planken. Classic WM verzorgt verschillende concerten in de Oost Achterhoek met muziek uit de rijke historie van de opera, operette en het muziektheater. De vereniging kent ca 150 leden, professionele creatieve leiding en vele vrijwilligers in creatieve commissies.

De huidige penningmeester heeft besloten zich niet herkiesbaar te stellen.  
De penningmeester maakt deel uit van het verenigingsbestuur samen met de voorzitter, de secretaris en de 3 afdelingsvoorzitters. De belangrijkste taak is het besturen van de vereniging. Het bestuur doet dan ook al datgene (en neemt daartoe de besluiten) dat noodzakelijk is om de vereniging en al haar afdelingen intern en extern goed te laten functioneren. Iedere afdeling is zelf verantwoordelijk voor het eigen financiële en organisatorische beleid en stemt dit af met het verenigingsbestuur. Het verenigingsbestuur is verantwoordelijk voor onderlinge afstemming, het gezamenlijke (financiële) beleid van overkoepelende zaken (waaronder gebouwbeheer) en verenigingsactiviteiten.

Functieprofiel
De penningmeester van de vereniging is verantwoordelijk voor het opstellen en uitvoeren van het financiële beleid van de vereniging; stelt de begroting voor de vereniging op en bewaakt de plannen van het bestuur aan de hand van de begroting; is verantwoordelijk voor de te voeren (BTW) administratie in e-Boekhouden; draagt zorgt voor de maandelijkse (automatische) incasso van de contributies o.b.v. de ledenadministratie in e-Boekhouden; verricht en ontvangt betalingen; houdt de kas bij en beheert de bankrekeningen; adviseert de afdelingsbesturen over de afdelingsbegrotingen en bewaakt het budget; maakt periodieke financiële overzichten ten behoeve van sturing op de begroting; maakt het financieel jaarverslag (in/na overleg met de kascommissie).

Verwachte tijdsinvestering: Ca. 8 tot 10 uur per maand

Voor de functie is het belangrijk dat de penningmeester financieel onderlegd is. Affiniteit met culturele en muzikale activiteiten in het algemeen is een aanbeveling maar geen must. Gezien de organisatie met zelfstandige afdelingen is het wenselijk gemakkelijk te kunnen communiceren met diverse geledingen binnen de vereniging. Een ondersteunende houding, bereidheid tot samenwerking en nauwgezetheid zijn belangrijke voorwaarden. 

De functie is onbezoldigd, maar voor de voorstellingen zijn 2 vrijkaarten beschikbaar.

Belangstellenden kunnen contact opnemen met met Herman van Raaphorst (voorzitter) of Edwin te Winkel (penningmeester) Beide zijn bereikbaar via het mailadres bestuur@winmt.nl.