Born Infected. Foto: Silvy Maatman

Born Infected. Foto: Silvy Maatman 

Stamfest: Hardcore, punk en metal in de Achterhoek

WINTERSWIJK  - Na drie keer uitstel door de welbekende covid-perikelen barst op zaterdag 11 juni eindelijk Stamfest weer los in Café de Stam te Winterswijk. Uitbaters Danny en Marloes stellen in samenwerking met organisatoren Tjalko ten Damme en Patrick van der Beek het podium beschikbaar voor een avondje onvervalste herrie. Maar liefst 6 bands zullen op deze avond optreden.

Clubber Lang uit het Duitse Hamm bijt het spits af. De 4 'Herren staan garant voor positieve Hardcore met Old- en New School Invloeden. Ook het metal verleden van de bandleden klinkt in de snelle, rauwe nummers door.
Daarna is het podium voor Fatesealer. Deze Twentenaren spelen een genadeloze mix van sludge, black- en deathmetal. De band laat zich inspireren door bands als All Pigs must Die, Wolfbrigade, Black Breath en At the Gates.
Als derde band staat Speckneck geprogrammeerd. Deze Sliedrechtse cultpunkband heeft de reputatie het podium met hun punk attitude en korte snelle nummers tot een echt feestje om te toveren. De muziek is ruig, enthousiast en opzwepend.
Hierna is het weer tijd voor een portie onvervalste Hardcore. Het deels Winterswijkse Born Infected speelt hardcore met punk en metal invloeden.
Na Born Infected is het de beurt aan het Haarlemse Remain Untamed. Met ex-bandleden van o.a. Brutal Obsanity kan het publiek zich opmaken voor een onvervalste portie Crossover/Thrash.
Stamfest sluit af met het Arnhemse Harries`89. De energieke punkrock met lekkere sing-a-longs brengen je terug naar de tijd van The Ramones (de energie), Buzzcocks (de melodie) en Toydolls (de humor). En dat allemaal met een eigentijdse sound.

Stamfest is in café de Stam, Winterswijk, zaterdag 11 juni, aanvang: 19.00 uur. Entree? 8 euro (en dat voor maar liefst 6 bands)