Susan Albers. Foto: Pr

Susan Albers. Foto: Pr

Picknick bij kult Westmünsterland - in het centrum van Vreden

VREDEN – Het populaire culturele evenement ‘kultWohnzimmer’ vindt elke derde vrijdag van de maand plaats in de foyer van kult in Vreden, vlak over de grens. De komende editie op vrijdag 20 mei 2022 wordt uitgebreider. Op het plein voor kult aan de Kirchplatz 14 en de openbare bibliotheek St. Georg Vreden wordt dan een groots picknickevenement gehouden. Het picknickgazon Vreden voor kult wordt dan omgetoverd tot een gezellige picknickplek.

Vanaf 17.00 uur begint een veelzijdig programma met muziek op de buitenbühne voor kult. Ook zijn er verschillende activiteiten in de bibliotheek, de parochiekerk van St. George en kloosterkerk St. Felicitas. Bij kult zelf is er ook van alles te doen.

"Het wordt een ontzettend gezellige picknick bij kult. Ondertussen kun je luisteren naar goede muziek. De sfeer? Die wordt heerlijk ontspannen", zegt Ute Isferding van kult. "Ik hoop dan ook dat er veel mensen komen."

Optreden Susan Albers
Het muzikale programma op de buitenbühne begint om 17.00 uur met Susan Albers uit Rhede. Zij geeft een unplugged-optreden. "Susan betovert het publiek met haar prachtige stem en haar fabuleuze pianospel. Ze staat garant voor een extra portie kippenvel", aldus Ute. Susan is al jaren een succesvolle artieste. Ze werkt aan verschillende projecten. Susan is momenteel actief als zangeres in de Bundeswehr Big Band, maar werkt ook als soloartiest. Ze blaast op 20 mei bekende liedjes nieuw leven in en presenteert ook haar eigen composities en teksten. Dat wordt dus al direct bij het begin van de picknick genieten van het muzikale optreden van Susan.

Lighthouse Allstars
Na een kleine pauze treedt vanaf 20.00 uur Lighthouse Allstars op. Waar ze ook zijn, de band brengt niet alleen goede muziek, maar zorgt altijd voor een goed humeur en een geweldige sfeer. De band is altijd professioneel en biedt op het hoogste muzikale niveau met het juiste gevoel voor het publiek een breed repertoire uit alle muziekgenres; van rock, pop, tot soul en rhythm-and-blues.

Rondleidingen
Kult Westmünsterland opent tijdens de gehele avond de deuren. Van 19.00 tot 21.30 uur worden korte rondleidingen van 10 tot 15 minuten gegeven. Er komen dan verschillende hoogtepunten van de tentoonstellingen voorbij. Iedereen is welkom.
Er worden ook korte rondleidingen aangeboden van 18.00 tot 18.30 uur in de kloosterkerk St. Felicitas en van 20.00 tot 20.30 uur in de parochiekerk van St. George.
Aanmelding voor de kerkrondleidingen en voor de rondleidingen in kult is niet nodig. Geïnteresseerden kunnen zich kort voor de start van de rondleiding bij de ingangen verzamelen.

Bibliotheek
De openbare bibliotheek St. Georg Vreden vertelt van alles over hun nieuwe innovatieve toepassingen. Voor verschillende doelgroepen is er ook de mogelijkheid om kennis te maken met de indoor escaperoom. Meer informatie over de aanbiedingen en aanmeldingsmogelijkheden staat op de website van de bibliotheek: www.buecherei-vreden.de.

Picknick
Neerstrijken bij het picknickevenement is gratis. Naast de mogelijkheid om te genieten van de zelf meegebrachte picknick, bieden twee lokale cateraars ook de mogelijkheid om ter plaatse heerlijk eten en drinken te kopen.

Deze bijzondere ‘kultWohnzimmer' is een gemeenschappelijk evenement van kult Westmünsterland, de stad Vreden, stadtmarketing Vreden en de openbare bibliotheek St. Georg Vreden.

Het volledige programma van de picknick staat ook op de website.


www.kult-westmuensterland.de

The Lighthouse Allstars. Foto: PR