Start beachvolleybal seizoen en No Jump Volleybal. Foto: PR
Start beachvolleybal seizoen en No Jump Volleybal. Foto: PR

Start beachvolleybal seizoen en No Jump Volleybal

WINTERSWIJK - Het mooie weer draagt zondermeer bij tot de toename van de activiteiten op de beachvelden van volleybalvereniging Skopein Wivoc en handbalvereniging HCW. Zeker als het gaat om  de volleyballers. 

Regelmatig worden de netten gespannen en de lijnen recht gelegd voor een potje volleybal op het zand ondanks dat sommige teams ook nog hun laatste zaalcompetitiewedstrijden moeten spelen. De Beachcommissie heeft dan ook al het nodige gedaan in de voorbereiding. Zo is er elke zondagmiddag vanaf 12.30 uur vrije inloop. Terplekke wordt er gekeken wat de wensen zijn van de aanwezigen, eerst trainen en dan een wedstrijdje spelen of alleen maar een wedstrijdje spelen. De eerste 1,5 uur is voor de jeugd en vanaf 14.00 uur zijn de senioren welkom. 

Wie vrijblijvend een paar keer wil meedoen, kan aansluiten zonder meteen lid te worden  van Skopein Wivoc. Ook de eerste scholen starten weer op het zand. Veelal wordt er gekozen voor een korte clinics met aansluitend wedstrijdjes in toernooi vorm. Meer informatie hierover is te verkrijgen via beach@wivoc.nl.

In de week van 20-24 juni is er weer een Beachvolleybalweek voor bedrijven, verenigingen, vrienden groepen, buurten etc. Inschrijven kan in diverse klassen en op verschillende avonden. Een mail aan toernooicommissie@wivoc.nl en men krijgt de nodige informatie.

Een nieuwe vorm om te kunnen volleyballen is No Jump Volleybal. Het mag duidelijk zijn dat hier niet gesprongen mag worden en is een uitstekend alternatief voor mensen met rug- en/of knieklachten. Momenteel vindt deze training nog plaats in sportzaal de Vlier op donderdag van 18.00 tot 19.00 uur en deze training is voor iedereen vrij toegankelijk. De bedoeling is dat ook deze groep zich zal gaan verplaatsen naar de beachvelden. Dit initiatief komt van twee studenten van het Graafschap College. Zij hebben als afstudeerproject de opdracht de 'Walking Sports' meer onder de aandacht te brengen. De start, met in het totaal 10 deelnemers, mag gerust hoopgevend worden genoemd.

Start beachvolleybal seizoen en No Jump Volleybal. Foto: PR