Saar, Thirza, Lotte,  Sylvie en Brin. Foto: PR
Saar, Thirza, Lotte, Sylvie en Brin. Foto: PR

Succesvolle oefeningen zorgen voor mooie resultaten

Sport

WINTERSWIJK - In Didam vonden op 14 mei de individuele meerkamp voor turnsters die turnen in de middenbouw niveau 2 en 3 plaats. De tweede ronde van de dag was voor Saar, Thirza, Lotte en Sylvie. De afgelopen periode hebben de turnsters heel hard getraind op een serie nieuwe onderdelen. 

Iedereen verschillende onderdelen. Voor Saar was dat de arabier flick flack op vloer en de sprong met een halve draai. Thirza liet op vloer haar arabier flick flack salto zien, op balk haar boogje, op brug haar kippen aan de lage en hoge ligger. Lotte sprong de overslag salto op de vloer en Sylvie heeft haar zolendraai op brug laten zien. Met dit alles zagen aanwezigen dus mooie oefeningen op de 4 toestellen met als resultaat dat Sylvie keurig vierde is geworden, Thirza werd achtste, Lotte kwam op een 12 plek en Saar haalde een dertiende plaats.

Brin was de ronde daarna aan de beurt. Ze heeft een hele leuke 4-kamp geturnd op dit hoge niveau en liet mooie oefeningen zien met als uitschieter haar vloeroefening, waar ze de hoogste score binnen haalde met 14.7. De scores op de vier damestoestellen brachten Brin vandaag naar een keurige vijfde plaats.