Afbeelding

Tweede wethouderskandidaat Voor Winterswijk bekend

Algemeen

Sandra Metaal-ten Dolle sinds 2015 werkzaam als zelfstandige

Door Bernhard Harfsterkamp

WINTERSWIJK – Enige weken geleden was al bekend dat Gosse Visser kandidaat-wethouder voor Voor Winterswijk zou worden. Een tweede beoogde kandidaat haakte meteen weer af. Op zondag 15 mei maakte Voor Winterswijk de tweede kandidaat wethouder bekend. Sandra Metaal-ten Dolle is geboren (1987) en getogen in Winterswijk. Samen met haar man Remco en hun twee kinderen woont zij in ’t Woold.

Recent actief in semipublieke domein
Na een aantal jaren in loondienstverband voor de Rabobank te hebben gewerkt, heeft Metaal-ten Dolle in 2015 besloten verder te gaan als zelfstandige. Naast de Rabobank is zij actief geweest voor ABN Amro en ING Bank. Sandra is gespecialiseerd in het adviseren en begeleiden van bedrijven in financieel zwaar weer en heeft in diverse managementrollen ervaring opgedaan met kwaliteitsverbetertrajecten, verandermanagement en beleidsvorming. In haar recente functie als Investment Manager bij de ontwikkelingsmaatschappij van Gelderland (Oost NL) maakte zij kennis met werkzaamheden in het semipublieke domein.

Onderhandelingen nog steeds bezig
In haar vrije tijd is zij in het verleden als bestuurslid actief geweest voor Toneelvereniging Ons Genoegen en als penningmeester voor Stichting Accommodatie WR&PC. Momenteel is zij voorzitter van de Hippische Vereniging Winterswijk. Daarnaast is ze lid van de Junior Chamber International Oost-Achterhoek. De inhoudelijke onderhandelingen onder leiding van formateur Frank Roerdinkholder voor een nieuw coalitieprogramma zijn ze nog steeds bezig. Inmiddels is met 21 verschillende organisaties gesproken over hun wensenlijstjes. Ook hebben de onderhandelaars uitgebreid gesproken met de ambtelijke organisatie.