Henk te Brinke (links) en Han Schuurmans van de jublieumcommissie 75 jaar WSG. Op de foto ontbreekt Jochem Mullink. Foto: PR
Henk te Brinke (links) en Han Schuurmans van de jublieumcommissie 75 jaar WSG. Op de foto ontbreekt Jochem Mullink. Foto: PR

Schaakmeester Frank Kroeze geeft op 28 mei een simultaan tegen het WSG

Sport

WINTERSWIJK - Ter gelegenheid van het 75-jarig jubileum is de jubileumcommissie van de schaakclub WSG er in geslaagd om internationaal meester Frank Kroeze als simultaangever te strikken. Hij zal het op zaterdagmiddag 28 mei opnemen tegen zo’n dertig schakers. Niet alleen leden van het Winterswijks Schaak Genootschap, maar ook niet-leden zijn welkom om het op te nemen tegen de regerend kampioen van de Schaakbond Overijssel. Frank Kroeze is bij WSG geen onbekende, want de speler van het Enschedese Max Euwe geeft ook jaarlijks een cursus aan de leden van de schaakclub. Zijn rating is ± 2400. 

Er wordt gespeeld bij Blend61, Wooldstraat 61 in Winterswijk. Bij mooi weer staan de schaakborden buiten op het terras en bij slecht weer binnen in de achterzaal. Het aanvangstijdstip is 13.00 uur. Alle deelnemers worden 12.45 uur verwacht bij Blend61.
Aanmelden kan vanaf heden door een mail te sturen naar Henk te Brinke (brinkediesel@ziggo.nl) onder vermelding van Simultaan. Er kunnen maximaal dertig mensen meedoen. De aanmeldingen worden verwerkt op volgorde van binnenkomst. Bij meer dan dertig aanmeldingen, volgt er plaatsing op de wachtlijst.

De schaakclub WSG denkt dat de simultaan een leuke manier is om kennis te maken met de schaaksport, een fascinerend en leuk spel voor iedereen, jong en oud. Voor wie nader wil kennismaken, er is iedere dinsdag- (volwassenen) of vrijdagavond (jeugd) een clubavond. Daar kan men eens een kijkje komen nemen. Meer info over onder meer de speellocaties zie: www.wsg-schaak.nl.