Naast de Breng- en Arriva-treinen wordt ook onderzocht of het mogelijk is om de RegioExpress als sneltrein vanaf Doetinchem naar Arnhem te rijden.

Naast de Breng- en Arriva-treinen wordt ook onderzocht of het mogelijk is om de RegioExpress als sneltrein vanaf Doetinchem naar Arnhem te rijden.

Foto: Stefan Verkerk

Info over RegioExpress

DIDAM - Van 28 april tot en met 8 juni liggen de Onderzoeksagenda voor het milieuonderzoek (Notitie Reikwijdte en Detailniveau; NRD) en het Participatieplan voor de RegioExpres ter inzage, zowel digitaal als in de gemeentehuizen van Doetinchem en Montferland en het Huis der Provincie in Arnhem. 

Samen met ProRail, gemeente Montferland en gemeente Doetinchem overweegt de provincie een verdubbeling van het spoor over ongeveer 9 kilometer, tussen Didam en Doetinchem De Huet. Deze spoorverdubbeling maakt de komst van de RegioExpres mogelijk. Voor de uitbreiding van het spoor wordt een inpassingsplan (op basis van de Wet ruimtelijke ordening) of projectbesluit (nieuwe Omgevingswet) voorbereid. De effecten op milieu, natuur en gezondheid moeten beoordeeld worden op basis van onderzoeken. Bij het inpassingsplan komt straks de rapportage van deze effecten en de maatregelen die moeten zorgen voor verminderen of compenseren hiervan.
De RegioExpres is een trein die tussen Winterswijk en Doetinchem op alle stations stopt, om vervolgens als sneltrein zonder tussenstops door te rijden naar station Arnhem Centraal, en vice versa. De provincie heeft nu het voortouw genomen voor de procedure om de vaart erin te houden. Dit jaar moet er wel duidelijkheid komen of het Rijk de verdubbeling van het spoor en andere noodzakelijke maatregelen mee gaat betalen.