Jacqueline Kremer geeft de award door aan Will de Graaf van het Sociaal Steunpunt. Foto: PR
Jacqueline Kremer geeft de award door aan Will de Graaf van het Sociaal Steunpunt. Foto: PR

Bruggenbouwer Award Present reist verder naar Sociaal Steunpunt Winterswijk

Maatschappij

WINTERSWIJK - Harrie Garritsen van het Vrijwilligerspunt Winterswijk en Jacqueline Kremer van Humanitas hebben de Bruggenbouwer Award van Present doorgegeven aan de voorzitter van het Sociaal Steunpunt Winterswijk, Will de Graaff. Hij was erg blij met de award en zei: “Toen Present vijf jaar geleden in Winterswijk startte, dacht ik ‘komt er weer een club bij’, maar alle respect en waardering voor wat jullie doen en hoe jullie dit doen”. 

Betrokkenheid
De reis van de Bruggenbouwer Award is een idee van Anneke van Nierop. Zij won de prijs vorig zomer en wil dit graag vieren door ook andere Winterswijkse bruggenbouwers in het zonnetje te zetten. Het Sociaal Steunpunt was nu aan de beurt, omdat zij al 15 jaar een brug slaan naar Winterswijkers die hulp nodig hebben. Zo coördineert het Steunpunt de uitgifte van de voedselpakketten van Voedselbank Oost-Achterhoek, beheren ze een noodfonds, waarop Winterswijkers een beroep kunnen doen, hebben ze wekelijks een spreekuur waar mensen voor materiële en financiële hulp terecht kunnen en sinds kort kunnen Winterswijkers met weinig geld via het Steunpunt een sportabonnement aanvragen vanuit het Volwassenenfonds.

Doe je ook mee?
Wil je net als het Sociaal Steunpunt een brug slaan naar iemand anders? Iemand helpen met een beetje van jouw tijd? Meld je dan nu aan als vrijwilliger. Alleen of met een groep. Om een andere Winterswijker te ontmoeten en hem/haar te helpen bij een praktische klus in huis of tuin. Aanmelden: anneke.van.nierop@presentwinterswijk.nl of tel. 06-14747345.