Tafeltennissers van SMD 5 met afstand kampioen

WINTERSWIJK - Afgelopen Vrijdag hadden de tafeltennissers van SMD 5 genoeg aan 4 punten om kampioen te worden met nog 2 wedstrijden te gaan. Het team bestaande uit: Jan Freke, Wouter Schreurs, Steffi Binding, Leo Holleman, Hans Assink, Coen Oteman & Tony Wouters hadden op dat moment nog geen wedstrijd verloren en een puntengemiddelde van ruim 8 punten per wedstrijd.

De tegenstanders was vrijdag Vios uit Beltrum wat op papier wel de underdog was. Vios ook al eerder in Beltrum verslagen door de Winterswijkers. Bij SMD speelde kopman Jan Freke, Wouter Schreurs en Hans Assink mee. Voor nieuwkomers Wouter Schreurs en Hans Assink was het een nieuwe ervaring. Zij konden voor het eerst in de seniorencompetitie kampioen worden.

SMD begon de wedstrijd zeer sterk. Alle drie de spelers wonen hun eerste wedstrijd overtuigend en dus kon de dubbelpartij zorgen voor het beslissende kampioenspunt. Jan Freke en Wouter Schreurs wonnen deze partij overtuigend met klikkende cijfers: 11-4, 11-3 en 11-5. Uiteindelijk werd de wedstrijd met een 9-1 winst afgesloten. Dit is een unieke prestatie want met nog 15 enkelpartijen op het programma is het kampioenschap al binnen. Het verschil met nummer 2 is dan ook aanzienlijk. Dit betekent dat SMD5 volgend seizoen uitkomt in de 4e klasse. 

Het 5e team is niet het enige kampioensteam dat gaat promoveren. Aankomende week kunnen de teams 2, 3 en 4 ook kampioen worden in de 1e, 3e en 5e klasse. Het 1e team zit nog vol in de strijd voor handhaving in de 3e Divisie.