Samenwerkingsconvenant van Winterswijkse musea uitgesteld

WINTERSWIJK – Bij het vaststellen van de museumvisie werd afgesproken dat de Winterswijkse musea in 2022 een samenwerkingsconvenant ondertekenen. Daarin zal worden aangeven hoe de musea hun nauwere samenwerking vorm gaan geven. Het convenant zou voor eind februari zijn ondertekend. Dat is niet gelukt. Wel is er een nu een intentieovereenkomst om te komen tot een convenant. Dat wordt binnenkort ondertekend. Wethouder Henk Jan Tannemaat zal namens de gemeente ondertekenen.

Door Bernhard Harfsterkamp

De intentieverklaring is een tussenstap om tot het convenant te komen. Bedoeling is nu dat het convenant met het bijbehorende plan van aanpak er in juni zal zijn. Reden voor de vertraging is dat er te weinig tijd was voor afstemming met de leden en de besturen. De musea die nauwer zullen gaan samenwerken zijn de museumfabriek en de Wereld van Wenters. Bij beide is de Vereniging het Museum betrokken. De andere partners zijn het Mondriaanhuis, Transit-Oost en het Steengroevemuseum in wording.

Doel van het convenant is dat de musea meer bezoekers gaan trekken en hun financiële positie verbeteren. Intussen wordt al hard gewerkt aan onderdelen van het uitvoeringsprogramma, zoals deelname aan project 1572, inkopen van deskundigheidsbevordering, een financieringsscan ten behoeve van fondsenwerving en promotie onder de toeristische doelgroep.