Julia, Estelle en Lara. Foto: PR Penta
Julia, Estelle en Lara. Foto: PR Penta

Penta in actie op Nederlandse Kampioenschappen

Sport

WINTERSWIJK - Diverse leden van Penta namen op zaterdag 23 april deel aan de Nederlandse Kampioenschappen turnen in Waalwijk. Estelle Stemerdink, Lara Hallers, Julia Breitkopf en Lynn Nijland lieten zien wat ze in huis hebben. Estelle mocht de dag openen. Dit was niet helemaal haar wedstrijd, de zenuwen namen een beetje de overhand. Ze eindigde in dit super sterke deelnemersveld op de 30e plek. Lara en Julia konden daarna aan de slag. Het werd een heel bijzondere start voor Julia bij de brug. Bij het inturnen van haar nieuwe onderdeel onderzwaai met halve draai, moest Gert zelfs al zijn vangkunsten inzetten om een val te voorkomen.

Lara liet een dijk van een 4-kamp zien. Op al de vier toestellen heeft ze enorm geknokt om haar programma te laten zien en dat is heel goed gelukt. Lara werd in deze wedstrijd knap 21e. Julia revancheerde zich op balk en vloer, maar moest jammer genoeg een val incasseren bij haar eerste, huizenhoge, tsukahara gehoekt. Dit alles bracht Julia naar een 17e plaats en dit leverde twee plaatsen voor de toestelfinales, in Ahoy: op de balk en vloer (als eerste) en toch nog een reserve plaats op de sprong.

De laatste ronde van deze dag was voor Lynn. Ook hier weer wat wisselende uitvoeringen van de oefeningen. Ze heeft op vloer en balk jammer genoeg niet helemaal haar programma kunnen turnen. Wel waren er sterke oefeningen op sprong en brug. Alles bij elkaar geteld is Lynn vandaag in dit veld van senior A turnsters, met een bijzonder hoog niveau, als 30e geƫindigd. Op naar een mooie seizoensafsluiting op 25 en 26 juni in sportpaleis Ahoy.