Djembéles tijdens de Koningsspelen. Foto: Sis Huiskamp

Djembéles tijdens de Koningsspelen. Foto: Sis Huiskamp

Koningsspelen 2022

Maatschappij

WINTERSWIJK - Een prachtige dag was het vrijdag. Niet te warm, droog en meestal zonnig. De leerlingen van de Winterswijkse basisscholen genoten weer volop van de Koningsspelen zoals ze zijn bedoeld. Niet digitaal of zonder Koningsontbijt, zoals vorig jaar, maar echt samen bewegen en genieten van sportieve en culturele activiteiten.

Tekst en foto’s Sis Huiskamp

Wat dacht je van djembé spelen of een dansje instuderen? Maar ook kon je ouderwets touwtrekken. Er waren behendigheidsspelletjes en parcoursen met water, ballen of met de step. Frisbees en ballen vlogen door de lucht. Of met z’n allen rennen in een soort zespersoonsbroek met bretels. “Ik vind dit echt een Hollands spelletje”, zei een meisje daarover. Een opblaasbare hindernisbaan zorgde voor veel plezier. Suzanne en Jos van organisator Actief Winterswijk waren blij dat zoveel kinderen weer konden genieten van deze dag. Suzanne: “We zien alleen maar lachende gezichten.” Waarschijnlijk gold dat niet voor een enkeling die na een botsing of valpartij bij de huisarts belandde. De inzet van de EHBO bleef gelukkig meestal beperkt tot pleisters plakken of een ijszak op een been leggen.

Meester Dion van OBS Bargerpaske vertelt: “De kinderen hadden er erg veel zin in. Vanmorgen heeft iedereen op school gezamenlijk ontbeten. De groepen 3 en 4 vieren de Koningsspelen op het schoolplein. De groepen 5, 6 en 7 zijn na het ontbijt samen naar de sportvelden gelopen.” De groepen waren verdeeld over de sportvelden van FC Winterswijk en FC Trias. Het was een kleurige, feestelijke boel op de sportvelden en veel kinderen hadden zich met oranje versieringen uitgedost of waren geschminkt. De mensen van de dagbesteding van ZoZijn zorgden voor de koffie en de vele bekers limonade, die in de pauze gulzig werden leeggedronken.

De groepen 8 kwamen naar Boogie Woogie. Daar konden zij behalve sporten onder andere leren rappen, graffiti kunst maken of een free run doen. De Koningsspelen, een gezonde start van de meivakantie.

Kijk hier voor een filmpje

Vrolijke spelen op het veld. Foto: Sis Huiskamp
De hindernisbaan zorgde voor veel pret. Foto: Sis Huiskamp
De mensen van ZoZijn verzorgden de drankjes. Foto: Sis Huiskamp
De drankjes gingen er wel in na zo veel activiteiten. Foto: Sis Huiskamp
De mensen van ZoZijn verzorgden de drankjes. Foto: Sis Huiskamp
Sporten en bewegen afgelopen vrijdag. Foto: Sis Huiskamp
graffitispuiten voor groep 8. Foto: Sis Huiskamp
Vertier op de hindernisbaan. Foto: Sis Huiskamp
Actie tijdens de Konigsspelen. Foto: Sis Huiskamp