Henk-Jan Tannemaat heeft samen met David Bennink het bord opgehangen. Foto: PR Sint Joze

Henk-Jan Tannemaat heeft samen met David Bennink het bord opgehangen. Foto: PR Sint Joze

Basisschool St. Jozef is gezond

Maatschappij

WINTERSWIJK - Basisschool Sint Jozef heeft het vignet Gezonde School behaald. De basisschool krijgt het vignet Gezonde School omdat de school voldoet aan de kwaliteitscriteria die zijn opgesteld door deskundigen. “We zijn trots op dit behaalde resultaat!”, laat directeur Beryl Grob-Schouten weten.

Werken aan gezondheid op school loont. Het draagt bij aan betere schoolprestaties, minder schooluitval en een gezondere leefstijl. Zo zorgt de St. Jozef voor actieve en gezonde leerlingen, een veilige schoolomgeving, een fris klimaat én heeft de school aandacht voor de persoonlijke en sociale ontwikkeling van haar leerlingen. De school heeft twee themacertificaten behaald voor het thema Welbevinden en het thema Sport en Bewegen.

Tijdens de opening van de Koningsspelen kwam Henk-Jan Tannemaat als loco-burgemeester langs. Hij heeft samen met David Bennink, een leerling van de school het bord met het vignet opgehangen. Directeur Beryl Grob-Schouten is trots om een Gezonde School te zijn. “Het welbevinden van de leerlingen is de basis om tot ontwikkeling te komen, dat moet goed zijn. Daarnaast is bewegen gezond en helpt het je ook met leren. Vanaf nu hangt op de gevel van onze school het logo Gezonde School. Zo kan iedereen op het schoolplein zien dat de St. Jozef een Gezonde School is!”