Leer reanimeren op een oefenpop. Foto: Ideke Venhuis

Leer reanimeren op een oefenpop. Foto: Ideke Venhuis

Hartstilstand in de buurt, wat kun je doen? Leer reanimeren!

Maatschappij

WINTERSWIJK - Hart4Winterswijk is Reanimatiepartner van de Nederlandse Hartstichting en wil het volgen van een reanimatiecursus bij de Winterswijkse bevolking stimuleren en coördineren. Het is belangrijk dat meer mensen weten wat zij moeten doen als iemand een hartstilstand krijgt. Dat men weet waar de dichtstbijzijnde AED hangt en dat men op de hoogte is of en wie er kan reanimeren. 

LEER reanimeren
Hans van der Meij, opleidingscoördinator van Hart4Winterswijk vertelt: “In een basiscursus van 2,5 uur leer je hoe je een hartstilstand herkent, wat je als eerste moet doen, hoe je moet reanimeren, in welk tempo en hoe je een AED moet gebruiken. De reanimatiecursussen worden gegeven door erkende instructeurs van de Nederlandse Reanimatie Raad (NRR) volgens de laatste richtlijnen van de NRR. De cursussen worden gehouden in de BoogieWoogie, Roelvinkstraat 2 in Winterswijk. Een basiscursus kost 40 euro per cursist inclusief koffie/thee en lesboek. Meer informatie en het cursusaanbod kun je vinden op: www.hart4winterswijk.nl/leer-reanimeren. Via de rode button ‘Ja, ik wil leren reanimeren, krijg je een overzicht te zien met alle cursusdata. Maak daar een keuze uit één van de cursusdata en vul het aanmeldformulier volledig in. Na de verzending van jouw gegevens ontvang je per omgaande een bevestiging per mail. Van de 6 geplande lesavonden zijn er al ‘twee volgeboekt, dus wees er snel bij.”

Vergoeding cursuskosten
Zorgverzekeraars vinden preventieve zorg steeds belangrijker. Daarom zijn er meerdere verzekeraars die een reanimatiecursus vergoeden vanuit een zorgverzekering met een aanvullende dekking. Check dit bij de eigen verzekering. Vergoedt de zorgverzekeraar de reanimatiecursus niet, dan kan men de cursuskosten declareren bij Hart4Winterswijk. Voorwaarde is wel dat men inwoner is van de gemeente Winterswijk én als burgerhulpverlener bent aangemeld bij het landelijke oproepsysteem van HartslagNu.

Meer informatie: https://hart4winterswijk.nl/.