Op de motor voor de Roparun. Foto: PR
Op de motor voor de Roparun. Foto: PR

Op de motor voor Roparun

Maatschappij

WINTERSWIJK - Omdat de Roparun tot doel heeft om initiatieven te ondersteunen voor mensen die getroffen zijn door kanker, zamelt het team 100% Running Winterswijk geld in. Dit doen ze deels door sponsoractiviteiten, waaronder een motorrit op 1 mei. 

De Roparun
“Leven toevoegen aan de dagen, waar vaak geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven”. Dit is het motto van de Roparun, een run waaraan het team 100%runningwinterswijk alweer voor de zesde keer deelneemt. Van 4 tot en met 6 juni doet het team mee aan de non-stopestafetteloop van ruim 520 kilometer. Deze sportieve uitdaging wordt door vele bedrijven, vrienden en familie gesponsord. Daarnaast organiseren de teamleden een aantal activiteiten. De opbrengsten zijn voor de Roparun. Extra bijzonder is dat dit jaar de lopers - door aanpassingen vanwege corona - door Winterswijk komen. Op 4 juni passeren vanaf 16.00 uur ‘s middags 130 teams het Bevrijdingspark.

Ropa(motor)rit ‘The first 50’
De Roparun start dit jaar vanaf vliegbasis Twente en komt door Winterswijk. Om dit heugelijke feit te vieren is er op 1 mei voor motorrijders een prachtige tour door het Achterhoeksche en Twentsche landschap uitgezet. Deelnemers vertrekken vanaf Spiekerman in Meddo tussen 9.00 en 10.00 uur. Na ongeveer 75 kilometer is er tijd voor koffie en gebak vlak naast de vliegbasis. Daarna volgt men de route terug naar Winterswijk. Die route terug naar ‘Wenters’ is niet zomaar een route. Het is de eerste 50 km van de route die 130 teams straks gaan lopen tijdens de Roparun! Daarom: ‘The First 50’.

Startlocatie is café Spiekerman in Meddo; starten tussen 9.00 uur en 10.00 uur. Bij Spiekerman staat de koffie klaar (men krijgt hier ook consumptiebonnen voor de tussenstop); Deelnemers rijden op eigen gelegenheid;  ’The First 50’ is een sponsortocht, de kosten zijn 20 euro per persoon (inclusief koffie en gebak, maar exclusief brandstof en boetes);  De route krijgen deelnemers uiterlijk 29 april, per mail in GPX-formaat. Aanmelden per mail naar: info@100runningwinterswijk.nl (geef door: naam, aantal personen en telefoonnummer voor het betaalverzoek);  Na aanmelding krijgt men een betaalverzoek waarmee betaald kan worden.