Afbeelding

Nieuws van Winterswijkse Uitdaging / Vrijwilligerspunt

Maatschappij

WINTERSWIJK - Nieuws van de Winterswijkse Uitdaging (WUh)/Vrijwilligerspunt.

Schilders WUh verkopen werk - opbrengst voor Oriolus
De schildersgroep van de WUh, die wekelijks op de maandag- en vrijdagmiddag bij Boogiewoogie schildert, organiseert op zaterdag 23 en zaterdag 30 april in de grote kerk op de Markt een expositie. De schilderijen worden door de deelnemers te koop aangeboden. De expositie bevat meer dan 180 schilderwerken, variërend van klein tot groot en zowel ingelijste als niet ingelijste kunstwerken. De schilders hebben ook allen een andere achtergrond. De oudste schilder is Gre Kervel, terwijl de jongste kunstenaar momenteel op het AZC woont. De ontwerpen variëren van primitief tot abstract en zijn zowel in olieverf als in acryl uitgevoerd. Loop op één van de zaterdagen even binnen in de Jacobskerk. De tentoonstelling is beide dagen tussen 11.00 en 16.00 uur geopend. De opbrengst van de verkoop komt ten goede aan de Stichting Oriolus. Oriolus is dé ontmoetingsplek voor iedereen uit regio de Oost-Achterhoek die met kanker in aanraking komt. Men helpt de kwaliteit van leven te verbeteren van mensen die geraakt worden door kanker. Ook dat van naasten en nabestaanden, want kanker heb je niet alleen. Oriolus is gevestigd in het SKB en bevindt zich aan het einde van gang 1.1. Je bent welkom in het warme en gastvrije huis. Bij Oriolus vind je een luisterend oor, informatie, activiteiten, contact met lotgenoten en themabijeenkomsten. Alles kan en niets moet. Steun Oriolus en koop één van de kunstwerken van de schilders van de WUh.

Winterswijk is gul voor de Oekraïners
De afgelopen weken heeft de Winterswijkse Uitdaging, die de coördinatie rondom de opvang van vluchtelingen uit de Oekraïne verzorgt, een overweldigend aantal reacties gehad. Er is ongelofelijk veel hulp aangeboden. Via het speciaal ingerichte meldpunt www.oekrainewinterswijk.nl heeft Winterswijk zich de afgelopen weken van zijn allerbeste kant laten zien. Vele giften zijn er t.b.v. de vluchtelingen bij de Winterswijkse Uitdaging binnengekomen. Met name de opbrengst van het benefietconcert op 3 april springt eruit. Vorige week werd er gemeld dat de opbrengst 6.000 euro zou zijn. Nu alle bonnen binnen zijn, kunnen ze constateren dat het concert het mooie bedrag van 10.500 opgeleverd heeft. De Winterswijkse Uitdaging is de initiatiefnemers bijzonder erkentelijk. Met het geld zullen de openbare ruimtes in de Vredensehof opgevrolijkt worden. Van de Juniorkamer ontving de Uitdaging een bijdrage voor de inrichting van een speelkamer voor de jongste jeugd. In de week na Pasen zal er een hulptransport vanuit de Achterhoek vertrekken richting Polen. Deze vrachtwagen zal hulpgoederen die door de de Doetinchemse en Aaltense Uitdaging zijn ingezameld, ook de spullen welke bij Mini Manna ingeleverd zijn richting de Oekraïne brengen. Medische hulpgoederen zullen bij een ziekenhuis in de Oekraïne afgeleverd worden. Nu de meeste vluchtelingen hun thuis in de Vredensehof hebben gevonden, zit een groot deel van de taken van de Winterswijkse Uitdaging er op. De dagelijkse gang van zaken wordt nu door de medewerkers van Marga Klompé geregeld. De Winterswijkse Uitdaging zal de komende tijd een aantal activiteiten voor de vluchtelingen gaan ontplooien.

Rode Kruis zoekt vrijwilligers voor onderwijsactiviteiten
Heb je door de week wat tijd beschikbaar en draag je graag iets bij aan een maatschappelijke organisatie? Dan zoekt het Rode Kruis jou. Het educatieteam van district Noord- en Oost-Gelderland beslaat het gebied tussen Winterswijk en Harderwijk. Het team werkt nauw samen met educatievrijwilligers uit de districten IJsselland, Twente en Utrecht. Het doel is het vergroten van respect, zelfredzaamheid en hulpbereidheid onder zoveel mogelijk jongeren. In het team is plaats voor gastdocenten/spelleiders die het leuk vinden om samen met andere vrijwilligers aan de slag te gaan op scholen voor VO en MBO. Je gaat één of meer van de volgende soorten lessen verzorgen: ‘Woeste Wereld’ (over natuurrampen), ‘Help! EHBO skills voor jou’ en onze nieuwste activiteit ´de Pleisterrace’. Je verzorgt minimaal zes tot acht gastlessen per jaar in de regio Noord- en Oost Gelderland. Je geeft de lessen op scholen voor basisonderwijs, samen met een collega-vrijwilliger.
Meer informatie op de site van de het Vrijwilligerspunt: wijwinterswijk.nl/vrijwilligerspunt/vacatures.

Informatie
Informatie over andere vrijwilligerswerk en/of vacatures zijn te vinden op www.vpwinterswijk.nl. De coördinatoren van het Vrijwilligerspunt zijn van maandag tot en met donderdag tussen 9.00 en 12.00 uur aanwezig bij de WUh, Roelvinkstraat nr. 2. Voor een afspraak kan men ook bellen of mailen. Telefoonnummer 0543-200026. E-mail info@vpwinterswijk.nl. Koningsdag is het Vrijwilligerspunt gesloten. Inwoners die gebruik willen maken van automaatje kunnen van maandag t/m vrijdag tussen 9.00 en 12.00 uur bellen met 0543-200036.