Heimattag in Vreden. Foto: Stefan Gerdes
Heimattag in Vreden. Foto: Stefan Gerdes

Vreden is... verrassend!

Laat je net over de grens inspireren en fascineren

VREDEN - Omgeven door de schilderachtige Butenwall, heeft Vreden niet alleen van alles te bieden in zijn levendige en cultureel zeer diverse stadskern. Ook in de kerkdorpen en diverse natuurgebieden is er veel te ontdekken en te doen.

… actief!
Vreden kan je het beste actief verkennen, te voet, per fiets maar ook met de kano op de Berkel. Het nieuwe fietspadennetwerk, met het uit Nederland bekende knooppuntensysteem, maakt ‘fietsen op nummer’ heel gemakkelijk en de informatieborden in de natuur zorgen telkens voor een extra omweggetje, want van natuurbelevenissen krijg je nooit genoeg!

… natuur!
In Vreden wachten schitterende natuurgebieden en plekken om te recreëren erop om ontdekt te worden. Het typerende Münsterlandse parklandschap rond Vreden verrast door zijn vennen, moerassen en heidevelden. Natuurliefhebbers komen met deze gevarieerde flora en fauna echt aan hun trekken. Waar anders heb je op onze breedtegraad de kans flamingo’s in de vrije natuur te observeren? Dat en nog veel meer kleine en grote natuurwonderen kan je in Vreden van dichtbij meemaken.

… gastvrijheid!
Zowel de jonge keuken als de echte traditionele eetgelegenheden en een verscheidenheid aan cafés verwelkomen hun gasten in het centrum van Vreden en in de kerkdorpen - en altijd met een glimlach. Hier ontmoeten culinaire diversiteit en de kenmerkende Münsterlandse gezelligheid elkaar in een perfecte mix! Als je ontspannen wilt winkelen in de mooie binnenstad of genieten van lekkere drankjes en goed eten, krijg je in Vreden altijd waar voor je geld. En als de dag ten einde loopt, krijg je aan de Berkelbeach dat hele speciale strandgevoel. Met een cocktail in je hand, je voeten in het zand en het uitzicht op het heerlijke Berkelmeer.

… cultuur!
Als je van cultuur houdt, dan sluit je Vreden in je hart! De indrukwekkende musea, historische uitstapjes en grote verscheidenheid aan events zullen zelfs de meest verwende cultuurzoeker verrassen. Het Scherenschnittmuseum (papierknipkunst) bijvoorbeeld, het eerste in Duitsland, exposeert filigraan papierkunst van over de hele wereld. In het Miniaturschuhmuseum (miniatuurschoenen) wordt de geschiedenis van schoeisel aan de hand van natuurgetrouwe modellen geïllustreerd. In het architectonisch indrukwekkende ‘kult’ vind je regionale cultuurobjecten en kerkschatten. En aan de andere kant de stadsgracht bevindt zich het Berkelkraftwerk (Berkelcentrale) en het park met historische boerenhoeve en vaste plantentuin.

… een belevenis!
Als de zomer in aantocht is, trekken jong en oud in Vreden naar buiten. Vooral de gevarieerde evenementen zijn heel populair. Een natuurbelevingsdag voor het hele gezin is de ‘Flamingofrühling’, georganiseerd door het Biologisch Station Zwillbrock. Als je van de middeleeuwen houdt, staat in mei onder de naam ‘Fredenna’ in het stadspark een Iers-Schotse markt op het programma, met goochelaars, muzikanten en livemuziek. Culinaire en muzikale verwennerijen, onder andere met zangeres Susan Albers en de band Lighthouse, worden in de ‘kultWohnzimmer macht Picknick’ gepresenteerd. In de zomer is het ‘City Beach’ populair. Vier dagen lang wordt de markt omgetoverd in een reggae-area voor het echte zomerse gevoel. Actief en sportief wordt het bij het ‘NaturTour Event’, met fietspret voor iedereen. Ontspannen fietsen, informatie opdoen, proberen en meedoen. En niet te vergeten: op elke eerste zaterdag van de maand vindt vanaf 10 uur de populaire kindervlooienmarkt op het marktplein plaats.

Greep uit het evenementenprogramma:
24.04 - Flamingofrühling
13-15.05 - Fredenna
20.05 - kultWohnzimmer macht Picknick
15-19.06 - City Beach
19.06 - NaturTour Vreden


Vreden Stadtmarketing GmbH
Kirchplatz 14, 48691 Vreden
www.stadtmarketing-vreden.de
FB: stadtmarketingvreden
Insta: @stadtmarketing-vreden.de

Waterpret op de Berkel. Foto: Gewers
Berkel Beach Party. Foto: Olaf E. Rehmert
Stadswandeling in Vreden. Foto: PR
Het Marktplein in Vreden. Foto: PR