A Casa, een object van Gunter Wagner. Foto: PR
A Casa, een object van Gunter Wagner. Foto: PR

Gunter Wagner exposeert met mystieke objecten in de Koppelkerk

BREDEVOORT - Vergeten woorden, verzonken begrippen, traumatische plaatsen, utopische werelden wekken bij Gunter Wagner een vloed van associaties op. De objecten, sculpturen en installaties die hier intuïtief uit voortkomen zijn vanaf 29 april te zien in de bovenzaal van de Koppelkerk in Bredevoort.

Gunter Wagner verzamelt woorden, termen, symbolen en tekens tijdens het lezen van boeken, tijdens het luisteren naar gesprekken en tijdens zijn observaties. Woorden als ‘Wolkenkuckucksheim’ of ‘luilekkerland’ die in verschillende oude verhalen voorkomen, roepen bij hem associaties op. In zijn hoofd verbindt Wagner de woorden, utopische plekken en symbolen met elkaar, wat leidt tot nieuwe objecten.
Gunter Wagner (1952) is opgeleid tot machinist en monteur. Na zijn opleiding scheepsbouwkunde volgde hij van 1978 tot 1982 de studie Visuelle Kommunikation und Kunst aan de academie in Kassel. Tegenwoordig woont en werkt hij in Kassel en Ulft.

Locatie: Koppelkerk, Koppelstraat 35, Bredevoort, datum: van 29 april tot en met 12 juni. Openingstijden: vrijdag, zaterdag en zondag van 11. 00 tot 17.00 uur, entree Koppelkerk: 6 euro inclusief een kop koffie of thee. Reserveren: www.koppelkerk.nl