Claudia Bosscher, Jos Mekkes, Harrie Garritsen en Hanny Roerdink (vlnr.) oefenen alvast voor de dansmiddag voor senioren. Foto: Lineke Voltman
Claudia Bosscher, Jos Mekkes, Harrie Garritsen en Hanny Roerdink (vlnr.) oefenen alvast voor de dansmiddag voor senioren. Foto: Lineke Voltman

Dansmiddag voor senioren in Zonnebrinkcentrum

Maatschappij

WINTERSWIJK - Hanny Roerdink uit het Woold is een liefhebber van stijldansen, ondanks dat ze vroeger geen dansles heeft gehad. “Als je muzikaal bent, kun je vanzelf ook dansen. Eind 2018 en begin 2019 zijn er twee middagen georganiseerd voor senioren waar ik ook aanwezig was, maar daarna is het gestopt. Ik wilde proberen het weer op te starten en heb contact opgenomen met de Winterswijkse Uitdaging.” Het balletje ging rollen en 22 april kan er weer gedanst worden.

Door Lineke Voltman

Claudia Bosscher, ouderenwerker bij het sociaalteam van de Post, heeft destijds de dansmiddagen georganiseerd. “In gesprek met ouderen bleek dat ze graag wilden stijldansen. We hebben twee middagen georganiseerd waarvoor goede belangstelling was en voor 2020 hadden we al een programma voor een maandelijkse middag maar toen kwam corona en kon het dus niet doorgaan.”

Voor vervoer kan gezorgd worden
Harrie Garritsen van de WUh legt uit welke stappen hij heeft ondernomen om deze dansmiddag te organiseren. “Na de vraag van Roerdink heb ik contact gezocht met Bosscher en de coördinator van de buurtcoaches, Jos Mekkes van Actief Winterswijk, met als uiteindelijk resultaat een dansmiddag op 22 april in het Zonnebrinkcentrum. Bosscher vult aan: “Als het aanslaat en dat hangt af van de belangstelling, krijgt het een vervolg met een keer per maand, steeds op verschillende dagen. De dansmiddagen zijn ook bedoeld voor ontmoeting dus als men niet wil dansen maar alleen gezellig wil samen zijn kan dat ook. Het Zonnebrinkcentrum is goed bereikbaar maar mensen die geen vervoer hebben kunnen dat aangeven bij de aanmelding en dan zorgen wij daarvoor.”

Dansdocent
Mekkes: “Wij willen meer mensen aan het bewegen krijgen, vooral voor ouderen is dat belangrijk en daar is dansen ook heel geschikt voor. We hebben dansdocent Tim Aafjes van gymnastiekvereniging Penta bereid gevonden om een uur lang de mensen ‘op te warmen’ en eventueel tips te geven.”
Voor de muziek zorgt Partyband Veur de Lol, bestaande uit drie muzikanten. Volgens Roerdink is dat een hele leuke band die de sfeer er goed inbrengt. Ze bespelen keyboard, drum en accordeon en zingen hun eigen nummers en covers. Hun genre bestaat uit: country, Nederlandstalige hits, schlagers en 70/80’s hits.

Aanmelden
Aanmelden voor deze dansmiddag, die om 14.30 uur begint en tot 17.30 uur duurt, kan via Claudia Bosscher, cbosscher@winterswijk.nl . Voor vragen kan men telefonisch contact opnemen met 06-12721385. De entreeprijs bedraagt 3,50 euro inclusief twee consumpties.