Malon (links) en Emma houden een avond voor spelletjes. Foto: Verona Westera
Malon (links) en Emma houden een avond voor spelletjes. Foto: Verona Westera

Ontmoet elkaar tijdens een gezellige spelletjesavond

Maatschappij

WINTERSWIJK - Wie van spelletjes houdt is welkom op maandag 25 april in de Klimop aan de Noteboomstraat. Maar ook iedereen die gewoon een gezellig avond wil is welkom. Emma Westerveld en Malon Oonk hebben deze avond opgezet.

Door Verona Westera

“We ontdekten dat er voor werkenden die overdag geen tijd hebben voor een sociale activiteit eigenlijk niets te doen is in Winterswijk”, legt Emma uit. “Een spelletjesavond is laagdrempelig”, voegt Malon toe. “Niet iedereen loopt ergens naar binnen en begint zo maar een gesprek met een ander”, weet Malon. Door een spelletje te doen kan het ijs snel gebroken worden, verwachten de dames. 

‘Als er
vriendschappen
ontstaan is
dat natuurlijk
mooi’


Zowel Emma als Malon liepen zelf aan tegen het feit dat er in de avond weinig sociale activiteiten zijn in Winterswijk. “Vanwege mijn visuele beperking zit ik thuis op dit moment. Hierdoor had ik weinig omhanden en daarom heb ik me aangemeld als vrijwilliger voor Humanitas”, vertelt Malon. Zo ontmoetten Emma en Malon elkaar en werden ze maatjes. “Het stadium van maatjes zijn we wel gepasseerd”, lacht Emma. “We zijn vriendinnen geworden.”

Emma werkt als software tester. “Dat is nou niet een beroep waarbij je veel sociale contacten opdoet, hoewel het tussen de collega’s onderling gezellig is”, lacht Emma. “Ik heb meer contacten buiten de Achterhoek, en ik zie mijn familie regelmatig, maar ik woon in Winterswijk en wil ook daar mensen leren kennen.”

Emma en Malon kwamen samen tot het idee voor de spelletjesavond. “En als daar vriendschappen ontstaan is dat natuurlijk mooi”, lacht Malon. En Emma ziet het ook wel voor zich dat er vanuit deze spelletjesavond anderen, nieuwe activiteiten opgestart kunnen worden. “Misschien thema-avonden als er belangstelling is. Of we trekken hier bij de Klimop een kast open en kijken wat er in zit, daar kunnen we dan mee aan de slag.”
Malon: “We beginnen gewoon met spelletjes, niet van die ingewikkelde spellen, maar wat dobbel-, en kaartspellen ofzo, laagdrempelig. Als er echt spelletjesfanaten komen kunnen we ook ingewikkeldere spellen gaan doen. We kijken gewoon wat mensen willen, als het maar gezellig is.”

Malon en Emma hebben er zin in. Belangstellenden hoeven zich niet vooraf op te geven, maar zijn op maandagavonden vanaf half 8 welkom. Voor koffie en thee wordt een vrije gift gevraagd. Voor drankjes betalen mensen een kleine vergoeding. Bezoekers mogen gerust een hapje meenemen voor tijdens het spelen. 

Voor deze avonden worden gastvrouwen of -heren gezocht. Belangstellenden kunnen zich aanmelden bij Emma en Malon via De Klimop. Mail:  Klimopwinterswijk@gmail.com