IN het begin van 2021 kon er geschaatst worden op 't Hilgelo. Foto: Verona Westera

IN het begin van 2021 kon er geschaatst worden op 't Hilgelo. Foto: Verona Westera

Stranden van Leisurelands trekken ruim 3,6 miljoen bezoekers in 2021

Stranden van Leisurelands trekken ruim 3,6 miljoen bezoekers in 2021

REGIO - Midden in deze lockdown is het nauwelijks voor te stellen, maar in 2021 waren er volop momenten dat er heerlijk gerecreëerd kon worden. Ook was vakantie in eigen land net als in 2020 weer erg populair. Een bezoek aan één van de recreatiegebieden van Leisurelands, waaronder 't Hilgelo, was het gehele jaar in trek. Het jaar is inmiddels voorbij en de telling is weer gedaan; in 2021 bezochten ruim 3,6 miljoen bezoekers de recreatiegebieden van Leisurelands. Iets minder dan in 2020, toen de teller 4 miljoen bezoekers uitkwam. De daling in bezoekersaantallen is het gevolg van een zomer met aanzienlijk minder zonnige dagen dan in 2020. Toch is Leisurelands blij dat ze in deze tijd van veel binnen zitten een veilige uitvlucht kan bieden aan bezoekers uit de regio. 

Van schaatspret tot warmste dag in juni 
2021 begon met schaatspret! Voor het eerst in jaren was het weer mogelijk om op de meren te kunnen schaatsen. Zo ook op 't Hilgelo. De zomer van 2021 wat natter dan normaal en het aantal echt drukke dagen bleef beperkt.

Recreatiegebieden in de Achterhoek en Liemers waren goed voor bijna 800.000 bezoekers. In de Achterhoek en Liemers trokken Rhederlaag, Hilgelo, Stroombroek, Hambroekplas en Nevelhorst weer veel bezoekers. Vooral veel Duitse badgasten wisten Hilgelo weer te vinden. De nieuwe speeltoestellen op Stroombroek en Hilgelo wisten veel gezinnen te trekken. Op Hilgelo vonden aan het eind van het seizoen nog drie evenementen plaat die een groot succes waren.

Evenementen
Na een lange periode van veel onzekerheid waren er op 25 september eindelijk weer evenementen mogelijk. En dat kwam goed uit, want op diezelfde dag stonden meteen Gelderpop op Zeumeren en Happy Feelings op ‘t Hilgelo gepland. Het was geweldig om na anderhalf jaar weer evenementen te zien. En dat vonden de bezoekers ook, de evenementen waren nagenoeg uitverkocht.