Kim Scholten. Foto: PR
Kim Scholten. Foto: PR

Jong WCL stelt zich voor

WINTERSWIJK - Een aantal weken stellen de leden van Jong WCL (Waardevol Cultuur Landschap) zich voor. Jongeren (15 tot 35) die ook mee willen denken over de toekomst van het Winterswijkse buitengebied kunnen zich aanmelden via jongwcl@gmail.com..

Wie ben je?
Kim Scholten

Hoe oud ben je?
30 jaar

Wat doe je in het dagelijks leven?
Ik werk bij Lab Digital, een digital agency in Utrecht. Wij realiseren groei met vooruitstrevende digitale producten.

Wat zijn je hobby's?
Ik vind het leuk om mezelf uit te dagen en heb dan ook nogal veel hobby's. Ik vind het bijvoorbeeld leuk om te lezen, puzzelen, diamond painten, bakken en mijn eigen groentes te verbouwen. Maar er is één hobby die als een rode draad door mijn leven gaat en dat is het handwerken wat ik van mijn oma heb geleerd. Ik kan mezelf uren verliezen in het haken van een kleed of het breien van een trui.

Wat wil je bijdragen bij Jong WCL?
Toen ik eenmaal oud genoeg was om op mijn eigen benen te staan kon ik niet wachten om weg te gaan uit Winterswijk. Op naar de grote stad waar het echte leven is, dacht ik. Daar kwam ik afgelopen jaar wel op terug toen ik weer ben verhuisd naar het mooie Winterswijk. Ik zou er dan ook graag aan bijdragen om jongeren onderdeel te laten zijn van hun omgeving zodat ze trots kunnen zijn op waar ze wonen en dit niet elders hoeven te zoeken.

Waar kijk je het meest naar uit bij Jong WCL?
Ik kijk ernaar uit om mooie activiteiten te organiseren in en met de omgeving, om anderen te enthousiasmeren maar ook om zelf nog meer te ontdekken. Ik denk dat wij als jonge generatie er aan kunnen bijdragen dat Winterswijk leefbaar is en blijft. Ik hoop dat de onderwerpen milieu en sociaal ondernemen de komende jaren ook in Winterswijk steeds belangrijker zullen worden.