Vrijheidspark blijft afgesloten voor doorgaand autoverkeer. Foto: Bernhard Harfsterkamp
Vrijheidspark blijft afgesloten voor doorgaand autoverkeer. Foto: Bernhard Harfsterkamp

Vrijheidspark blijft afgesloten voor doorgaand autoverkeer

Algemeen

WINTERSWIJK – In juli werd besloten het doorgaande autoverkeer tijdelijk te weren in het Vrijheidspark. Tijdens de afsluiting vond er een verkeersonderzoek plaats naar het effect van de maatregel in de omliggende straten. Omdat dit effect gering is hebben burgemeester en wethouders besloten huidige verkeerssituatie niet meer te wijzigen. In het Vrijheidspark zelf is de situatie verbeterd.

Door Bernhard Harfsterkamp

Eerst zal de tijdelijke verkeersmaatregel nog eens met vier maanden worden verlengd. Die tijd wordt gebruikt om een structureel geldend verkeersbesluit voor te bereiden. Eind maart 2022 zal B en W dit besluit nemen. Voor en na deze eerste afsluiting van vier maanden heeft een verkeersbureau onderzocht hoe de verkeerssituatie in het Vrijheidspark en in de omliggende straten is geweest. Uit de onderzoeken blijkt dat de maatregel een positief effect had op de veiligheid in en rond het park en dat er minder conflictsituaties waren.

De verkeersdruk in de omliggende straten daarentegen is niet “significant” toegenomen. Uit het onderzoek is gebleken dat het autoverkeer zich na de afsluiting verspreid heeft over alle omliggende straten. Er is ook geen extra druk op het centrum gekomen. De verkeerssituatie in het Vrijheidspark kan nog verder verbeterd worden door het duidelijker aangeven van de maximum snelheid van 15 kilometer bij de ingangen van het park.