Kinderen gaven op het plein een concert. Foto: Ilona Beijers-Bennink
Kinderen gaven op het plein een concert. Foto: Ilona Beijers-Bennink

Kotten viert Kerst toch een beetje samen

Onderwijs

KOTTEN -  De scholen zijn gesloten, de coronaregels zijn streng en er kan weinig. Toch gingen de kinderen van de basisschool in Kotten niet bij de pakken neer zitten. De school gaf de leerlingen de opdracht om eens te bedenken hoe Kerst toch samen gevierd kan worden, binnen de nu geldende coronamaatregelen. 

Door Verona Westera

“Dat is goed geluk”, laat Niels van Druten, leerkracht van groep 5 tot en met 8, weten. Normaal gesproken probeert de school de bewoners van Kotten te betrekken bij de kerstviering. “Dit jaar hebben de kinderen vier activiteiten bedacht om de mensen toch een kerstgevoel te brengen. We krijgen best heel veel reacties. Dat is mooi om te zien.” De juffen Ilona Beijers-Bennink en Marlies Hoitink-te Selle hebben samen met de kinderen het voortouw genomen bij deze opdracht.
Het eerste plan van de leerlingen was om een wensboom te plaatsen bij de school. Niels: “Mensen mogen daar een versiering of een wens in hangen. En de boom is toch al redelijk goed gevuld.”
Ook hebben de kinderen koekjes gebakken voor mensen waarvan zij dachten dat die het goed gebruiken konden. “De leerlingen hebben de koekjes zelf langsgebracht en dat werd heel goed ontvangen.”
Verder was er tijdens de kerstviering muziek op het plein, zodat ook de inwoners van Kotten mee konden genieten van de sfeervolle viering bij de school.
Een vierde plan van de kinderen was ‘zwerfwensen’. “Het is een beetje volgens het principe van de zwerfkeien”, legt Niels uit. “De kinderen hebben zelf een kerstwens bedacht en op kaartjes geschreven. Deze kaartjes zijn geplastificeerd en zijn overal in Kotten te vinden. Op de kaartjes staat ook wie de wens heeft geschreven en een mailadres van school. De reacties zijn heel leuk.” Uiteraard worden de kaartjes na de Kerst weer opgehaald.

De wensboom was eerst nog leeg, maar werd steeds voller. Foto: Ilona Beijers-Bennink
Een mooie gevulde kerstboom. Foto: Ilona Beijers-Bennink