Afbeelding

Vacatures voor vrijwilligers

WINTERSWIJK - Ook deze week zijn er weer zeer diverse vacatures voor mensen die zich vrijwillig in willen zetten voor anderen. Meer informatie over deze vacatures en over vrijwilligerswerk in het algemeen is te verkrijgen bij het Vrijwilligerspunt, Roelvinkstraat 2, tel. 0543 – 200026. De coördinatoren zijn aanwezig van maandag tot en met donderdag van 9.00 tot 12.0 uur. Het mailadres is info@winterswijkdoet.nl..

Vrijwilligerswerk dankbaar werk
De decembermaand is van oudsher de periode waarin we graag iets doen voor een ander. En dat is goed, want we hebben elkaar hard nodig. Nu, maar ook na december. Een steentje bijdragen is niet zo moeilijk. Koop bijvoorbeeld je producten, cadeaus en boodschappen lokaal en steun daarmee de ondernemers. Spreek je waardering uit naar collega's en familie. En soms is een vriendelijk 'hallo' of een glimlach alles wat een ander nodig heeft. Dankjewel aan eenieder die de Winterswijkse Uitdaging en het Vrijwilligerspunt een warm hart toedraagt. Het geeft vertrouwen om ook in 2022 weer mooie samenwerkingen op gang te brengen. Want wat we doen, dat doen we samen! Ook vrijwilligerswerk organiseer je samen. Er zijn mooie voorbeelden te vinden in Winterswijk.

Inhuis steungezinnen gezocht
Ben jij dol op kinderen, en is het voor jou een kleine moeite om een kind uit de buurt eens van school te halen of mee te nemen naar de speeltuin om de hoek, waar je toch al naartoe wilde? Wil jij investeren in de jeugd in hun weg naar volwassenheid? Meld je dan aan bij Yunio . Veel ouders hebben wel eens moeite om alle ballen hoog te houden. De kinderen van deze gezinnen draaien een paar uur per week mee in een steungezin en kunnen zich zo positief blijven ontwikkelen. Met een klein beetje aandacht van een steungezin zijn deze kinderen enorm geholpen. Een pedagogische achtergrond is niet nodig. Yunio zoekt mensen die ervaring hebben in de omgang met kinderen én graag in een kind investeren. Welke kinderen zoeken een steungezin? Een lieve jongen van zes die een plekje in een huis buitenaf zoekt, zodat hij kan helpen met klusjes, lekker kan spelen, kan genieten van dieren en lekker de ruimte heeft. Hij zou graag één keer per week een middag komen spelen. Of de jongen van vier. Hij zoekt een plekje bij iemand waar hij om de zaterdag een middag kan komen. Hij houdt van buiten spelen. Is een echte jongen die van auto's, trekkers en paw patrol houdt. Een leuk meisje van zes met een pittig karakter, die uitgedaagd mag worden. Ze houdt erg van gezelligheid. Vermaakt zich met knutselen, dansen en buitenspelen. Zij zoekt voor één middag in de week een plekje. Je kunt deze kinderen en hun ouders steunen door een dag of dagdeel per week of maand een kind op te vangen. Het kind krijgt in jouw gezin rust, veiligheid en gezelligheid. De ouders blijven altijd verantwoordelijk voor het kind. Je krijgt professionele begeleiding van de coördinator. Voor meer info zie de website van het Vrijwilligerspunt.

Laat mantelzorgers op adem komen
Mantelzorgers spelen een belangrijke rol in de zorg voor zieke of hulpbehoevende familieleden, buren of vrienden. Dit kunnen ze alleen blijven doen als zij nu en dan tijd nemen om op adem te komen. Daarom is het heel waardevol wanneer je als vrijwilliger nu en dan de zorgtaken kan overnemen. Bijvoorbeeld door samen met een hulpbehoevende ouder een wandeling te maken, een film of voorstelling te bezoeken, een boek (voor) te lezen, samen een kop thee te drinken of een hapje te eten. Maar vooral door er eenvoudigweg gewoon te zijn, zodat zijn of haar zoon/dochter kan ontspannen. Gun jij een mantelzorger ook een middag of ochtend voor zichzelf? Meld je dan aan als zorgvrijwilliger.


www.vrijwilligerspuntwinterswijk.nl