De buurt zet elk jaar op de zaterdag na Sinterklaas kerstbomen langs de Kottenseweg. Foto: Felix Ikink

De buurt zet elk jaar op de zaterdag na Sinterklaas kerstbomen langs de Kottenseweg. Foto: Felix Ikink

Kottenseweg weer in kerstsfeer

Algemeen

WINTERSWIJK - Het is inmiddels zo’n 15 jaar een traditie: de eerste zaterdag nadat Sinterklaas het land heeft verlaten zetten de buren aan de Kottenseweg kerstbomen langs de straat. Op zaterdagmiddag halen een aantal buurmannen samen met hovenier Felix Ikink een flinke aanhanger vol kerstbomen. De overige buren halen de gemarkeerde tegels uit de stoep, waaronder de stroomvoorziening voor de lichtje is weggewerkt. Als de bomen staan wordt er normaal gesproken een glaasje gedronken, of wat gegeten bij een van de buren. Vanwege corona werd dit jaar, net als vorig jaar, buiten een glaasje glühwein genuttigd. 

Ook de buurt tussen de Wamelinkhof en de Eelinkstraat plaatst al vele jaren kerstbomen. Twee bewoners uit die buurt bedachten zelfs deze feestelijke traditie. Wie over de Kottenseweg Winterswijk binnenrijdt komt dan ook ook helemaal in kerststemming.

De buren maken er een gezellige bijeenkomst van. Zij plaatsen bomen langs de Kottenseweg, vanaf Wamelinkhof tot aan de Eelinkstraat Foto: Eigen foto