Twee flexvrijwilligers zetten een kast in elkaar tijdens een verhuisklus
Twee flexvrijwilligers zetten een kast in elkaar tijdens een verhuisklus Present Winterswijk

Vrijwilligers Present helpen Winterswijkers bij klussen

Algemeen

WINTERSWIJK - Vrijwilligers van Present hebben in de afgelopen tijd ondanks de verscherpte maatregelen toch meerdere mensen geholpen bij verschillende klussen in en om het huis. Ze hielpen een alleenstaande jonge moeder met het opruimen van haar achtertuin en bestraten van een deel van de voortuin, legden een laminaatvloer bij een vrouw die na veel omzwervingen een thuis heeft gevonden in Winterswijk en hielpen een jonge studente bij het verhuizen van een kamer naar een echt huis.

Al eerder kwamen de vrijwilligers eveneens in actie bij een ouder echtpaar met begeleiding vanuit Sius en hielpen hen bij het behangen van een muur. Hierdoor hebben ze nu een fijne plek, waar ze samen aan de eettafel kunnen zitten.

Alle mensen die werden geholpen waren erg blij met de hulp. “Mijn cliënt was zo blij en dankbaar voor de hulp. Ze vond de vrijwilligers echt fijne mensen. Alles verliep ook prima. Er werd goed gewerkt en gecommuniceerd over het plan van aanpak. Dat bleek dus goed te werken want binnen een onvoorstelbare korte tijd was alles verhuisd ondanks alle trappen. Zelfs de kasten waren weer in elkaar gezet”, liet een begeleider van Jong Plus na afloop weten.

Vrijwilligers kunnen ook nu nog steeds aan de slag voor Present. Hierbij wordt voortdurend rekening gehouden met de geldende coronamaatregelen.
Wil jij ook iets betekenen voor iemand anders en een andere Winterswijker blij maken met een moment van aandacht of hulp bij een praktische klus? Neem dan contact op met de projectcoördinator van Present via anneke.van.nierop@presentwinterswijk.nl. Meer informatie over Present staat op de site.


presentwinterswijk.nl