Rob en Esther Leemrijse bij de kerstboom in het restaurant De Voortwisch. Foto: Han van de Laar
Rob en Esther Leemrijse bij de kerstboom in het restaurant De Voortwisch. Foto: Han van de Laar

Restaurant de Voortwisch is er voor iedereen, golfers en niet-golfers

Algemeen

‘We hebben op zich een goed seizoen gehad’

Door Han van de Laar

WINTERSWIJK - Rob en Esther Leemrijse hebben op 19 mei de deuren heropend van restaurant De Voortwisch op de Golf & Country Club Winterswijk. Welkom zijn zowel golfers als niet-golfers. Die kunnen daar genieten van een verfrissend drankje, koffie-thee met vers gebak of een heerlijke maaltijd.

Geen drempels
Rob: “In de regel zijn we van 9.00 tot 22.00 uur geopend. Zeven dagen in de week, het hele jaar door. Gasten kunnen bij ons ontbijten, lunchen of dineren. Alles is mogelijk. Esther: “Wat we vooral willen benadrukken, is dat we er niet alleen voor de golfers zijn. In ons gezellige restaurant is iedereen welkom, Winterswijkers, toeristen en dagjesmensen. Het is hier prachtig gelegen. We zitten midden tussen het groen en hebben -bij mooi weer- een heerlijk terras. Bij ons zijn er geen drempels. Kom gerust een keer aan!”

Rob vult aan: “De start was aanvankelijk wat moeizaam. We zaten in mei nog in de lockdown, maar vanaf juni konden we weer volledig draaien. Je zag ook meteen een stijgende lijn in het aantal bezoekers. Al met al hebben we een goed seizoen gehad. Helaas moeten we nu om 17.00 uur dicht, maar we hopen dat dit snel voorbij is.” Esther: “Zelf verwacht ik dat de horeca begin januari weer tot 20.00 uur open mag zijn en eind januari helemaal. Maar dat is natuurlijk even afwachten. Dat zou een verruiming zijn, zodat je ook weer gasten voor het diner kunt ontvangen. De sluiting om vijf uur is daarvoor te vroeg.”

Aanschuifdiner
In de avond waren er ook diverse activiteiten, maar voor nu zijn deze even komen te vervallen. Rob: “Zo hadden we op de woensdagavond een aanschuifdiner. Ik maakte een gerecht, bijvoorbeeld een stamppot of varkenshaasje en wie mee wilde eten was welkom. Zeker voor alleenstaanden was dit een uitkomst. Verder willen we ook op de laatste zondag van de maand een gourmetavond houden. Plannen genoeg, maar voor dit moment is het nog even behelpen. Wel kan men een stamppotje mee naar huis nemen, warm of even in de magnetron. Mond-tot-mond reclame is voor ons belangrijk. Daarnaast hebben wij bij de VVV, B&B ’s, campings etc. flyers liggen. Neem je die mee naar ons, dan krijg je een lekkere bittergarnituur.”

Kerstmenu
Eerste Kerstdag vieren we zelf thuis met het gezin, maar voor tweede kerstdag is er een menu samengesteld. Er zijn al reserveringen voor. Wie interesse heeft, kan eerst even kijken op de website. Zie www.restaurantdevoortwisch.nl. Voor reserveringen: telefoon 0543-562525 of reserveringen@restaurantdevoortwisch.nl. De Voortwisch is zowel met de auto, fiets als ook lopend goed bereikbaar en is gelegen aan de Vredenseweg 150.