Pig draait in Filmhuis Winterwijk. Foto: PR

Pig draait in Filmhuis Winterwijk. Foto: PR

Pig draait in Filmhuis Winterwijk

Algemeen

WINTERSWIJK - De film Pig draait op 21 december om 16.00, om 18.30 en om 21.00 uur in Filmhuis Winterswijk, in Skopein, als de coronamaatregelen het toelaten.

Van de Amerikaanse acteur Nicolas Cage is bekend dat de films waarin hij meespeelt of de rollen die hij speelt, vaak óf heel erg goed zijn (denk aan zijn Oscar winnende rol in ‘Leaving Las Vegas’) óf erg slecht. Daar tussenin zit weinig. In de film ‘Pig’ zien de kijkers Cage in een film die aan de goede kant van bovenstaand spectrum staat. En dan is het ook gelijk weer genieten.

In ‘Pig’, het speelfilmdebuut van regisseur Michael Sarnoski, zien kijkers Cage als kluizenaar Rob. Ergens diep verstopt in de bossen in de Amerikaanse staat Oregon woont hij in een kleine houten hut, samen met zijn varken. En dat is niet zomaar een varken. Nee, dit varken heeft een uitstekende neus voor het vinden van truffels. Een delicatesse in menig restaurant in de nabij gelegen stad. Rob’s enige contact met de buitenwereld is Amir die wekelijks een partij truffels afneemt van Rob. Dat is dan ook gelijk de samenvatting van Rob’s overzichtelijke leven op dat moment. Totdat Rob op een dag overvallen wordt en beroofd wordt van zijn geliefde varken.

Deze brute roof maakt dat Rob noodgedwongen zijn kluizenaarsbestaan moet opgeven. Hem rest niet anders dan, samen met Amir, de tocht te maken naar de stad die hij in het verleden heeft verlaten. In die zelfde stad komen de toeschouwers, stapje voor stapje, te weten wie Rob werkelijk was voor hij zich terugtrok in de bossen.

Reserveren via www.Skopein.nl of tel. 0543-521515. Gereserveerde kaarten dienen uiterlijk 15 minuten voor aanvang van de voorstelling te worden afgehaald. Daarna vervalt de reservering.