Afbeelding

Vacatures voor vrijwilligers

Vacatures voor vrijwilligers

WINTERSWIJK - Ook deze week zijn er weer nieuwe vacatures voor vrijwilligers. 

Buitenmensen gezocht
Net buiten Winterswijk aan de Hanekampweg is Dagcentrum Het Hilgelo gevestigd, waar mensen met een verstandelijk beperking terecht kunnen voor dagbesteding. De cliënten van de buitengroep gaan vaak samen op karwei. In samenwerking met Natuurmonumenten, de gemeente Winterswijk en Leisureland wordt er gewerkt op verschillende locaties. De werkzaamheden bestaan uit: Werken in het bos (zagen, houthakken, sjouwwerk, kruien), verwerken van haardhout, op de Stadstuinbouw zaaien en oogsten van kruiden en gewassen, onkruid wieden enz., tuinieren. Ben jij de vrijwilliger die graag buiten aan het werk is en het leuk vindt om samen met een collega de handen uit de mouwen te steken? Dan komt ZoZijn graag met jou in contact!

Service op parkeerplaats SKB
Bij het ziekenhuis in Winterswijk zijn naast alle professionals ook vrijwilligers actief. Zo worden er vrijwilligers op de parkeerplaats ingezet. Zij hebben de volgende taken. Indien gewenst helpen uit- of in de auto stappen en naar binnen begeleiden, het aanwijzen van parkeerplekken. Ook bieden zij, indien nodig, ondersteuning bij de parkeerautomaat. Ben je graag buiten en kom je graag met mensen in contact dan is het SKB wellicht ook voor jou de ideale vrijwilligerswerkplek. Voor meer informatie en aanmelding kun je contact opnemen met de vrijwilligerscoördinator van het SKB Sara Wamelink- te Brinke, telefoonnummer 0543-544190 of per e-mail s.tebrinke@skbwinterswijk.nl

Klimop zoekt vrijwilligers
Het adres Noteboomstraat 20 ligt verscholen tussen huizen en een huisartsenpraktijk in een doodlopend deel van de Scholtenenk. Hier vinden belangstellenden de juiste plek voor rust, ruimte en aandacht. Hier ontstaat een plek waar mensen elkaar kunnen ontmoeten en het leven met elkaar kunnen delen. Men is voor de organisatie nog op zoek naar een groot aantal vrijwilligers. Ben je gastvrij, toon je oprechte interesse in mensen, voel jij aan wat anderen nodig hebben? Dan ben jij wellicht de gastvrouw/heer die men zoekt.
Daarnaast zijn aanpakkers die graag incidentele klussen en evenementen organiseren ook van harte welkom. Hierbij valt te denken aan hand- en spandiensten voor de organisatie van kerst- en of voorjaarsmarkt, kinderspeurtochten, natuurwandelingen, concerten enzovoorts. Maar ook: zwerfvuilopruimacties, groot tuinonderhoud, schilder- en renoveerwerkzaamheden. Samen met jou kijkt men wat jij wilt en wat je kunt en wat er op dat moment nodig is.
je altijd al een administratieve vrijwilligersbaan dan is er bij Klimop wellicht een plek voor jou. Ook als jij jouw creativiteit met anderen wilt delen en goed bent in de organisatie van creatieve workshops ben je meer dan welkom. Van het schoolplein maakt men een tuin met kruiden, biodiversiteit, planten, struiken en eetbare gewassen. Groene vingers zijn dus ook graag gezien. Kom in contact om samen te komen tot mooie verbindingen tussen vrijwilligers en het netwerk van Klimop. Op dit moment is Klimop geopend op dinsdag van 9.00 tot 12.30 uur en zaterdag van 9.00 tot 14.00 uur. Op deze tijdstippen kun je gewoon binnen komen lopen en een keer meedraaien in het al bestaande team. Klimop is te bereiken via 0614847818, klimopwinterswijk@gmail.com

Meer informatie over bovenstaande vacatures en over vrijwilligerswerk in het algemeen kun je terecht bij het Vrijwilligerspunt, Roelvinkstraat 2, telefoonnummer 0543 – 200026. Onze coördinatoren zijn aanwezig van maandag tot en met donderdag van 9.00 tot 12.0 uur. Ons mailadres is info@winterswijkdoet.nl.