Endurance wedstrijd in Winterswijk succes

Wedstrijd krijgt volgend jaar een vervolg

WINTERSWIJK - Zo'n honderd ruiters en amazones genoten van het prachtige landschap tijdens de Endurance wedstrijd, afgelopen weekend.

Vervolg van de voorpagina

De afstanden varieerden van 83 kilometer voor de ervaren ruiters tot 22 kilometer voor de instappers. Op de 83 km ging de overwinning naar Viola van Bohemen met Abbath met een gemiddelde snelheid van 14,90 kilometer per uur. Met slechts één seconde verschil werd de Winterswijkse Talitha Bakker als tweede geplaatst met haar 6-jarige Arabische volbloedhengst ASE Magnificent. De hengst won later op de dag de felbegeerde prijs 'Best Condition prijs', uitgegeven aan het paard dat gedurende de gehele rit én erna de beste conditie mét het snelste herstel liet zien.

Op de 61 kilometer ging de overwinning naar Catelijn van der Heiden met Rasheem V.H. Zij reden een gemiddelde snelheid van 15,42 kilometer per uur..

De grote groep ruiters die streden op de 43 kilometer moeten hun meerdere erkennen in de 13-jarige Puck Kromkamp. Zij won met door haar pony Kyra’s Promising Risky Dream met 20,20 km/u gemiddeld door het parcours heen te sturen.

De 31 kilometer afstand werd gewonnen door Marielle Dekker met de in Winterswijk gefokte ASE Kublai. Zij reden een gemiddelde snelheid van 12,89 kilometer per uur.

De 21 kilometer wedstrijd met startkaart werd gewonnen door Kim van der Tuin met Caroline. Zij reden gemiddeld 12,76 kilometer per uur.

Winnaar van de 21 km wedstrijd zonder startkaart werd Fenne Muller met Misty Midnight QA. Zij reden een gemiddelde snelheid van 11,55 kilometer per uur. Winterswijkse amazone Linda van Dijk reed haar Crossheys Sumshine naar een mooie vijfde plaats. Winterswijkse Ria Bussink reed met Noa de snelste tijd van 11,96 kilometer per uur. Doordat haar paard meer tijd nodig had om de hartslag naar beneden te krijgen, zakten zij in het klassement naar de elfde plaats. Wel ontvingen zij de Wenters Trofee voor 'Beste Winterswijker'.

In februari zal er opnieuw een endurancewedstrijd in Winterswijk plaatsvinden. Hierbij zal opnieuw een categorie uitgeschreven worden voor ruiters zonder startkaart.