Joyce Boom neemt buitenspeelgoed in ontvangst. Foto: Lineke Voltman

Joyce Boom neemt buitenspeelgoed in ontvangst. Foto: Lineke Voltman

Buitenruimte SWW kinderopvang is ‘avontuurlijker' geworden

WINTERSWIIJK - De buitenruimte van de SWW kinderopvang aan de Haitsma Mulierweg in Winterswijk heeft een opvallende renovatie ondergaan. Vrijdag 5 november was de officiële opening waarbij veel ouders met hun kinderen aanwezig waren.

Door Lineke Voltman

“In 2020 hebben we onze visie en missie herzien,” zegt bestuurder/directeur Joyce Boom van SWW Kinderopvang in Winterswijk. “Wij willen een tweede huis bieden voor de kinderen die wij hier opvangen, het moet vooral warm, gezellig en bovenal avontuurlijk zijn. De buitenruimte was volgens ons niet avontuurlijk genoeg en daarom hebben we de deze rigoureus aangepakt. In samenwerking met de Hofmeesters, bureau voor tuin en landschap, is een ontwerp gemaakt en Sjoerd Frielink Multidiensten heeft het ontwerp uitgevoerd.

Cultuurpodium
Boom: “In de binnentuin hebben we twee functies samengevoegd, voor kinderen van nul tot anderhalf jaar is er een zandbak, een grasveld en veel planten en bloemen. Voor de BSO kinderen van vier tot zeven jaar is een cultuurpodium gebouwd, waar ze kunnen optreden en daarnaast hebben we verschillende stenen banken geplaatst waar ze na schooltijd heerlijk kunnen zitten om fruit te eten of iets te drinken.”

Blotevoeten pad 
Uit de buitenruimte aan de zijkant van het pand hebben de stenen plaats gemaakt voor zand, omdat volgens Boom spelen met zand niet alleen leuk is, het is ook goed voor de ontwikkeling van kinderen. “Het is goed voor de zintuigen en sociaal emotionele ontwikkeling. Ook is er veel meer groen ingekomen, met allerlei planten, struiken en fruitbomen. Verder is er een wilgentunnel waar de kinderen door heen kunnen lopen, een blotevoeten pad met verschillende structuren en zijn er natuurlijke speeltoestellen. Er valt veel te ontdekken voor de kinderen, er is elke keer wel iets nieuws te zien in de tuin.”