WDV 2 haalt punt tegen clubgenoten

Algemeen

WINTERSWIJK - Op woensdag 3 november namen de dammers van WDV 2 het op tegen de dammers uit Beltrum, waarbij clubgenoten Theo en Gerard ook voor uitkomen. 

Thomas Esselink was als eerste klaar, nadat hij middels een combinatie een dam haalde. De partij was niet lang daarna uit 2-0.
Augustin Saoudogo hield het overzichtelijk in zijn partij, maar kwam in het eindspel positioneel verloren te staan en kon uiteindelijk niet anders dan opgeven 2-2.
Op bord 6 had Jan Elgershuizen inmiddels schijfwinst afgedwongen. Dit voordeel speelde hij foutloos uit naar winst 4-2.
Frank ten Hagen had een damcombinatie vooraf zonniger ingeschat. Rekening houdend met een doorbraak van de tegenstander en mogelijke damvangst kwam Frank zelf in de problemen en verloor uiteindelijk door een kleine combinatie 4-4.
Erik Oonk leek iets gunstiger te staan, maar dit bleek in het eindspel niet voldoende voor winst en dus werden de punten gedeeld 5-5.
Op bord 1 nam Kees Spruijt, gezien de tussenstand, risico’s en kwam daardoor later zelf in de problemen. Het eindspel wist hij echter tot een remise te breien 6-6.
Gezien het spelbeeld had er misschien iets meer ingezeten voor WDV 2, maar kon ook wel leven met het eerste punt van het seizoen. Over twee weken speelt het uit tegen Laren 2. Voor de tussenstand in de 1e klasse A, zie: www.damclubwinterswijk.nl.