De kick-off voor de uitvoering van De Freule is op 21 november. Foto: PR
De kick-off voor de uitvoering van De Freule is op 21 november. Foto: PR

Steengroeve Theater trapt af voor ‘De Freule’

Algemeen

WINTERSWIJK - Zondagmiddag 21 november vindt vanaf 14.00 uur in theater de Storm in Winterswijk de kick-off plaats voor de opvoering van ‘De Freule’. De Freule wordt uitgevoerd van 9 tot 14 augustus 2022. Inloop met QR controle. Start vanaf 13.30 uur. 

Zoals al vele jaren bekend draait het Steengroeve Theater vooral dankzij de honderden vrijwilligers die erbij betrokken zijn. In elke productie zijn telkens tientallen orkestleden, koorleden, acteurs en figuranten op het creatieve vlak betrokken, naast de vele vrijwilligers voor de organisatie. Na alle audities kan Steengroeve Theater nu vooral bij de decorbouw en kledinggroep nog extra vrijwilligers gebruiken.  

Samen met een dertigtal professionals wordt opnieuw een weergaloze productie neergezet ditmaal over de Achterhoekse freule Judith van Dorth. Uiteindelijk werd zij op 22 november 1799, dus bijna 222 jaar geleden, in de Spoorstraat in Winterswijk geëxecuteerd. 

Elke discipline binnen de voorstelling zal de eerste maanden van 2022 gaan repeteren, maar bijvoorbeeld de kledinggroep en de decorbouwers zijn al dit jaar actief. Zij kunnen nog wat extra handjes gebruiken! Wie zin heeft om mee te doen als vrijwilliger en het onderlinge familiegevoel als een warm bad te ervaren, kan zich aanmelden via mail: vrijwilliger@steengroevetheater.nl. 

Steengroeve Theater vraagt iedereen die 21 november naar de Storm wil komen voor de kick-off, om zich aan te melden via info@steengroevetheater.nl. Men moet een geldig coronatoegangsbewijs kunnen laten zien bij de ingang.