JCI Hamaland opgenomen bij JCI Nederland. Foto: PR
JCI Hamaland opgenomen bij JCI Nederland. Foto: PR

JCI Hamaland opgenomen bij JCI Nederland

Algemeen

Martijn Koedam gekozen tot vicevoorzitter 2022 van JCI Nederland

WINTERSWIJK - Tijdens de nationale conventie Grenzeloos van JCI Nederland en JCI België in Terneuzen op 23 oktober is aspirant kamer JCI Hamaland opgenomen als volwaardig lid van JCI Nederland.

Na het succesvolle installatieproject de Hamarally, die afgelopen juni plaatsvond, stond niets meer in de weg om opgenomen te worden bij de Nederlandse tak van de internationale JCI-organisatie. Na de eerste binationale kamer JCI WJ Noabers , is JCI Hamaland de tweede kamer met leden uit Nederland en Duitsland.

Het idee achter de oprichting van de kamer is het in contact brengen van enthousiaste jonge ondernemers van beide kanten van de grens. “De fysieke grens loopt hier nog steeds door het Hamaland-gebied, maar is eigenlijk pas ontstaan in 1648. Het is prachtig om te zien hoeveel goede ideeën er leven bij jonge ondernemende mensen aan beide kanten van de grens. Maar we zien elkaar te weinig, kennen elkaar onvoldoende. Met de oprichting van deze kamer gaan we daar zeker verandering in brengen”, aldus trotse voorzitter Ian van der Wielen.

Tijdens de nationale conventie werd tevens secretaris van JCI Hamaland Martijn Koedam gekozen tot vicevoorzitter 2022 van JCI Nederland. Met die benoeming is hij ook beoogd voorzitter 2023 van het landelijk federatiebestuur van JCI Nederland.