Normaalmanager Dick van Berkum overhandigt het eerste exemplaar van ‘Høken Henkie, Veur de eer’ aan Henk Kelder. Foto: Achterhoekfoto.nl/Liesbeth Spaansen
Normaalmanager Dick van Berkum overhandigt het eerste exemplaar van ‘Høken Henkie, Veur de eer’ aan Henk Kelder. Foto: Achterhoekfoto.nl/Liesbeth Spaansen

‘Henkie bedankt, Henkie bedankt’ maakt emoties los

WITTEBRINK - Twee officiële en emotionele momenten tijdens de Høken Henkie Party op zaterdag 4 september bij De Tol in het Achterhoekse Wittebrink. Niet alleen kreeg Henk Kelder het eerste exemplaar van ‘Høken Henkie, Veur de eer’ geschreven door Rob Leenders overhandigd, hij kreeg ook een fraai portret.

Door Liesbeth Spaansen

Maximaal 750 mensen mochten aanwezig zijn bij de Høken Henkie Party, dat georganiseerd werd door en bij Café De Tol. De officiële opening was met speaker Theo Tankink en door Henk Kelder: "Bij deze verklaar ik de Høken Henkie Party voor geopend. Veel plezier.”
Na het optreden van De Heinoos werd het boek gepresenteerd. De schrijver was er zeer tevreden over. Van de drie oprichters van de fanclub Gijs van Aken, Henny Thus en Hans Horstink waren er twee aanwezig deze middag. Normaal Manager Dick van Berkum stond vereerd op het podium. "Henk krijgt altijd alle shit over zich heen van de band, de publiciteit, de fans, iedereen, maar bleef altijd positief. Na ‘Potverdorie', zei hij ‘we gaan het oplossen'.” Hij overhandigde Henk zijn eerste exemplaar.
Nadat het publiek ‘Henkie bedankt, Henkie bedankt' zong, mocht Henk zijn cadeau namens het Anhangerschapsbestuur onthullen. Een portret van hemzelf met frontman Bennie Jolink, gemaakt door kunstschilder Tineke Hartkamp. "Ik heb het even moeilijk”, zei hij en bedankte het bestuur. "Het is te gek! Het feestje kan eigenlijk niet meer kapot voor mij!” Old Ni-js kwam op het podium en de dag werd afgesloten met The Marshalls.


anhangerschap.nl

Achterhoekfoto.nl