Finale 2019 met AZSV en DZC'68. Foto: Erik Eijkelkamp

Finale 2019 met AZSV en DZC'68. Foto: Erik Eijkelkamp

Achterhoek Cup loting tiende editie: 100 teams doen mee

ACHTERHOEK - Op vrijdag 3 september vindt de loting plaats van de tiende editie om de 'Facility Groep Nederland Achterhoek Cup'.

Het wedstrijdsecretariaat heeft in totaal van honderd teams een inschrijving mogen ontvangen. Bij de Standaard Heren, waar ook teams in de leeftijdsgroep O23 zijn vertegenwoordigd, doen 54 teams mee. Het toernooi bij de Jeugd Onder 15 start met vijf poules van ieder vier teams. Op de lijst van het Vrouwenvoetbal staan 26 teams, waaronder een tweetal MO19 teams.
In de eerste week van oktober staan de eerste wedstrijden op het programma. Het speelplan laat zien, dat op de dinsdagavonden de Standaard Heren aantreden. De woensdagavond is de vaste speeldag voor het Vrouwenvoetbal en voor de JO15.
Ook dit jaar staan de wedstrijden onder leiding van het scheidsrechterskorps uit Doetinchem en omstreken. De finaledag op 25 juni 2022 krijgt een bijzonder tintje. Naast de drie finales is het programma aangevuld met een wedstrijd van 'Lucky Ajax', met onder andere Sjaak Swart, Simon Tahamata, Peter van Vossen en Kiki Musampa.
De loting begint om 19.30 uur en wordt gehouden in het clubhuis van vv VIOD in Doetinchem en is alleen toegankelijk voor genodigden. Daags na de loting kan men de uitslag terugzien op www.achterhoekcup.nl.

Winnaar Achterhoek Cup in 2019, AZSV Aalten. Foto: Erik Eijkelkamp