Enkelspan paard: Bertie ten Dolle met dochter Lianne. Foto: Gerben Olthof

Enkelspan paard: Bertie ten Dolle met dochter Lianne. Foto: Gerben Olthof

Winterswijkers lopen weer mee in landelijke Roparun

Algemeen

In oktober in Limburg

WINTERSWIJK - Het Winterswijkse Roparunteam 100%RunningWinterswijk neemt in oktober voor de vijfde keer deel aan de Roparun Sponsorloop. Daarbij wordt geld ingezameld voor projecten die het leven van mensen met kanker en hun naasten dragelijker en aangenamer maakt.

Dit jaar organiseerde het team op zondag 22 augustus in samenwerking met de Hippische Vereniging Winterswijk een Ride & Run waarbij ruim 24 teams van een menner/ruiter met een hardloper samen een route van 6 of 11 kilometer afleggen, waarbij het de bedoeling is een gelijk tempo aan te houden en te eindigen met een tijd die klopt met een vooraf opgegeven snelheid. De opbrengst van het inschrijfgeld gaat geheel naar het goede doel.
Aansluitend aan de Ride en Run had de organisatie een klein oefenparcours opgezet voor de deelnemende menners.

Het goede doel
Het geld dat wordt opgehaald tijdens het evenement Ride and Run en Roparun, wordt door het bestuur van Stichting Roparun toegekend aan instellingen, goede doelen of projecten die bijdragen aan de missie van Roparun: ‘Leven toevoegen aan de dagen, waar vaak geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven’.
Het team draagt bij aan projecten met onder andere het Streekziekenhuis Koningin Beatrix, Hospice De Lelie en Hof van Kairos.

Tweespan Pony's: Margot Broeze met een vriendin (Winterswijk)


Foto: Gerben Olthof
- Nummer 23: Menteam Hiddink: Loper Jorn Elburg, Menner Femke Vriezen (12 jaar), Groom Carolien Hiddink (team uit Aalten en Breedenbroek). Foto: Gerben Olthof