Erica Pierik. Foto: Vincent van Kleef/ soul2soul photography
Erica Pierik. Foto: Vincent van Kleef/ soul2soul photography

Erica Pierik schrijft ‘Op zoek naar rust in rusteloze wereld’

Algemeen

AMSTERDAM/WINTERSWIJK - Herken je dat? Die kritische stem in je hoofd die steeds weer zegt dat alles beter kan of anders moet? Steeds bezig met toekomstscenario’s, die je tot in detail voor je ziet maar nooit werkelijkheid worden? Dan is ‘Op zoek naar rust’ van oud-Winterswijkse Erica Pierik een feest van herkenning. Met de nodige zelfspot doet Erica verslag van haar zoektocht. Ze heeft van alles geprobeerd: van meditatie en mindfulness tot timemanagement. Langzaam maar zeker ontdekt Erica dat ze niet op zoek is naar rust, maar naar iets anders. 

Erica Pierik heeft al jaren last van drukte in haar hoofd. Op een dag besluit ze dat het genoeg is geweest. “De hele dag stond mijn brein te ratelen. Ik had denkbeeldige conversaties met anderen, stelde vragen bij alles wat ik deed en vooral ook niet deed… Mijn brein stond voortdurend aan. En dat was ik zat.” Ze schrijft een boek over haar zoektocht naar rust. Tijdens het schrijven komt ze erachter dat er iets heel anders achter haar wens zit om rust te vinden. “Ik zocht rust in mijn hoofd, weg van al die razende gedachten. Maar ik zocht ook rust in mijn leven. Ik wilde niet almaar hoeven verbeteren.” Of ze uiteindelijk de felbegeerde rust vindt, blijft tot het einde toe spannend.
Erica is opgegroeid in Winterswijk. “Maar ik woon nu al weer een tijdje in Amsterdam”, laat ze weten. ”In mijn nieuwe boek haal ik veel herinneringen op aan mijn jeugd. Hoewel ik nergens namen noem, gaat het veel over Winterswijk. Zo haal ik herinneringen op aan de nu gesloopte Jozefschool (er staat nu een nieuwe school) en aan mijn vroegere stamkroeg De Boemel, vlak bij waar vroeger de bibliotheek was. Tot mijn 18e was Winterswijk echt mijn thuis en dat is precies de periode waarin de belangrijkste herinneringen - en dus ook overtuigingen - worden gevormd. “

Over de auteur
Erica Pierik (1975) studeerde onder andere kunstgeschiedenis en religiestudies in Nijmegen en Amsterdam en werkt als freelance tekstschrijver en auteur. Haar debuut Een boek over wereldvrede is goed ontvangen. Ook schrijft ze blogs en artikelen, waarin trouw blijven aan haar waarden in deze complexe tijd vaak centraal staat. Erica komt oorspronkelijk uit Winterswijk, maar woont en werkt in Amsterdam.

Op zoek naar rust ligt bij de boekhandel, of is te verkrijgen via www.ericapierik.nl/webshop.