Nagels van mevrouw ten Dolle worden gelakt tijdens de beauty ochtend. Foto: PR
Nagels van mevrouw ten Dolle worden gelakt tijdens de beauty ochtend. Foto: PR

Een week lang feest bij dagopvang DOS vanwege 12,5-jarig bestaan

Algemeen

WINTERSWIJK - Dagcentrum Ouderen Speciaal (DOS) van Marga Klompé in Winterswijk bestaat dit jaar 12,5 jaar. De DOS biedt dagbesteding voor thuiswonende ouderen met een psychiatrisch ziektebeeld. Het jubileum werd op feestelijke wijze gevierd. Een week lang werden er verschillende activiteiten gehouden voor bezoekers. 

De week werd feestelijke geopend. Een mooi versierde afdeling en elke dag werd er iets leuks georganiseerd voor de bezoekers. Van een heerlijke high-tea middag tot een relaxte beauty ochtend. Bezoekers genoten volop. Mevrouw ten Dolle gaat al 8 jaar lang drie keer in de week met veel plezier naar DOS: “De mensen hier zijn zo fijn. Het is altijd gezellig. Er worden leuke activiteiten georganiseerd. Zo ook de beautydag van vandaag. Fantastisch toch dat dit zo kan.”

12,5 jaar geleden richtten Wilma Kuijpers en de toenmalige manager Berto ten Brinke samen de DOS op. Wilma heeft diverse werkervaringen opgedaan in de zorg en dagbestedingen. Ze merkte op dat cliënten met psychiatrische ziektebeeld in een normale dagbesteding niet de zorg kregen die zij nodig hadden. Daarbij gaat het om een psychiatrische ziektebeeld, dat geen acute behandeling behoeft. Daarom startten ze een dagopvang speciaal voor deze ouderen. Zodat ook zij de juiste zorg en hulp krijgen. En hierdoor langer zelfstandig thuis kunnen blijven wonen. De DOS is onderdeel van ouderenzorginstelling Marga Klompé gevestigd in locatie Vredense Hof. De DOS werkt nauw samen met GG-Net. 

Het doel van de dagopvang is om structuur te geven aan de dag van de bezoekers. Waar sociale contacten een belangrijke rol spelen. In een huiselijke sfeer worden er verschillende activiteiten gehouden. Zoals samen koken, schilderen en bewegen. Het dagprogramma wordt afgestemd op het zorgleefplan en in samenspraak met de bezoeker ingevuld. “Het belangrijkste vinden we dat onze bezoekers zich veilig, vertrouwd en welkom voelen bij ons. Zodat zij zichzelf durven te zijn bij ons,” vertelt Wilma Kuijpers. 

Om in aanmerking te komen voor de DOS, is een indicatie nodig. Voor meer informatie over de DOS of het aanvragen van een indicatie kan men contact opnemen met de afdeling Service & Bemiddeling van Marga Klompé via 0544-474114.