Afbeelding

Chauffeurs gezocht

WINTERSWIJK - Het Vrijwilligerspunt van de Winterswijkse Uitdaging zoekt chauffeurs.

Chauffeurs SRV-wagen
Samen met het Gelders Genootschap organiseert Winterswijk in week 37 het project ‘Een Nieuwe Tijd'. Een SRV-wagen rijdt dan door de gemeente om de wederopbouw en duurzaamheid onder de aandacht te brengen. Van 13 september tot en met 19 september komt de wagen, die in meerdere gemeentes ingezet wordt, naar het dorp. In de wagen is de canon van de wederopbouw te zien. Via een escaperoom maakt men kennis met het thema duurzaamheid en klimaat. Verder is er ruimte om met inwoners in gesprek te gaan. Het gaat niet alleen om het beleven van het verleden, maar ook om samen te werken aan een mooie toekomst. De SRV-wagen komt onder andere op bezoek bij scholen en in wijken in Winterswijk.
Samen met de gemeente Winterswijk is het Vrijwilligerspunt voor dit project op zoek naar vrijwillige chauffeurs die in die week willen helpen om de SRV-wagen naar verschillende plekken te rijden. Een groot rijbewijs is noodzakelijk; de chauffeur hoeft niet in het bezit te zijn van code 95 (voor beroepschauffeurs).

Chauffeurs voor zorgorganisaties
Om de medewerkers van Bijzonder Gewoon naar het werk en weer thuis te brengen zoekt lunchcafé Bijzonder Gewoon een aantal vrijwilligers. Ook kan het voorkomen dat medewerkers naar een stageadres moeten worden gebracht.
Voor het vervoer naar de dagbesteding delen zorgaanbieders Estinea en Zozijn hun wagenpark en de vrijwillige chauffeurs. De chauffeurs zorgen voor het vervoer van mensen met een beperking naar de dagbesteding.
Net als voor alle andere chauffeurswerkzaamheden hoef je ook voor het vrijwilligerswerk bij de Noaber niet in het bezit te zijn van een eigen auto. Bij de Noaber haal je de klanten thuis op en breng je hen naar de boerderij. Je maakt gebruik van de auto's van de zorgorganisaties. Een geldig rijbewijs is voldoende.

Buschauffeur Groengrijs
De Vereniging Groengrijs verzorgt voor jong en oud (groen en grijs) budgetvriendelijke dagtochten voor clubs, verenigingen en scholen. De prijs voor deze dagtochten kan laag gehouden worden omdat Groengrijs een non-profitorganisatie is die uitsluitend met vrijwilligers werkt. Een woordvoerder van Groengrijs roept chauffeurs op: "Vind je het leuk om plaats te nemen achter het stuur van de bus om georganiseerde dagtochten en schoolreisjes tot een succes te maken? Geniet je van die heel verschillende gezelschappen die in de Groengrijs-bus stappen, van de leden van het zangkoor en de drumband tot de seniorenvereniging die naar het Zandsculpturenfestival wil? Dan ben je wellicht de chauffeur die Groengrijs zoekt. Geen rit is hetzelfde. En heb je zelf ideeën voor dagtochten en bestemmingen? Prima, kom maar op. Iedere vorm van eigen initiatief juichen wij toe."

Info
Heb je interesse of wil je een keer met een chauffeur van één van de organisaties meerijden om te ervaren hoe het is? Neem dan contact op. Meer info via de site wijwinterswijk.nl/vrijwilligerspunt/vacatures. Telefonisch contact opnemen kan ook: 0543-200026.
In verband met de vakanties is het Vrijwilligerspunt tot vrijdag 27 augustus alleen telefonisch bereikbaar. Vanaf maandag 30 augustus staan de coördinatoren mensen graag weer te woord. Het adres is Roelvinkstraat 2.