Leerzame geologische fietsontdekkingstocht

REGIO/WINTERSWIJK - De KNNV houdt op zaterdag 21 augustus van 13.30 tot 17.00 uur een geologische fietsontdekkingstocht in de omgeving van Winterswijk. De tocht is geologisch interessant.

De deelnemers krijgt antwoorden op vragen als: hoe zit het eigenlijk met die gigantische zwerfkei midden in Winterswijk? Waarom is er zo veel hoogteverschil in het buitengebied? Vanwaar die grote steengroeve? Wist je al dat de allereerste aardolie van Nederland in Winterswijk werd gevonden? Winterswijk is geologisch gezien misschien wel het interessantste stukje Nederland.

Gevarieerde fietstocht
Op zaterdag 21 augustus maken de deelnemers onder leiding van een ervaren gids van Natuurvereniging KNNV Oost-Achterhoek een prachtige, gevarieerde fietstocht langs zwerfstenen en smeltwaterdalen. Men leert meer over essen, bodemsoorten en het ontstaan van het Korenburgerveen. Ondertussen genietend van het prachtige landschap. Daarbij zijn er ruimschoots afstappunten om even de benen te strekken en stil te staan bij de geologische bijzonderheden.

Meefietsen kan na opgave, minimaal 2 dagen van tevoren bij de gids, Ed Grotenhuis op tel. 0543-520714. Het maximumaantal is vanwege de coronasituatie bepaald op deelnemers. Zij verzamelen bij het VVV-Kantoor, aan het Mevr. Kuipers-Rietbergplein 1 in Winterswijk.

De deelname aan deze excursie is gratis; een vrije gift wordt op prijs gesteld.