Het Vriendenuitje is dit jaar op 10 september voor de Vrienden van Villa Mondriaan. Foto: PR

Het Vriendenuitje is dit jaar op 10 september voor de Vrienden van Villa Mondriaan. Foto: PR

Vriendenuitje Villa Mondriaan

Algemeen

WINTERSWIJK - De Vrienden van Villa Mondriaan organiseren elk jaar minstens één keer een Vriendenuitje. Meestal naar een museum. Naar aanleiding van de huidige tentoonstelling in Villa Mondriaan van Jan Toorop wordt het dit keer een ‘Tooropexcursie’ op vrijdag 10 september naar Nijmegen.

Deelnemers gaan onder andere naar het Titus Brandsma Memorial waar ze het door Toorop ontworpen Apostelraam zullen bezichtigen. Dan wordt een lezing bijgewoond van junior-conservator Jet Sloterdijk over het leven en het oeuvre van de kunstenaar Toorop, die een periode in Nijmegen heeft gewoond. 

Het programma ziet er als volgt uit: Van 11.00 tot 12.30 uur bezoek aan Titus Brandsma Memorial en het Apostelraam. Van 12.30 tot 14.00 uur lunch op eigen gelegenheid. Van 14.00 tot 16.00 uur, stadswandeling Kunst op straat, start- en eindpunt het Titus Brandsma Memorial. De deelnamekosten bedragen 15 euro, lunch en vervoer zijn op eigen gelegenheid. Deelname is voor Vrienden van Mondriaan en hun eventuele introducé. Nieuwe Vrienden zijn van harte welkom. Vriend worden en aanmelden voor het uitje op 10 september kan via info@villamondriaan.nl of telefonisch op 0543-515400.

Apostelraam ontworpen door Jan Toorop. Foto: Museum Lalique