Werk Gerri Grijsen en Thijs Buit tot 18 september in Wereld van Wenters

Algemeen

WINTERSWIJK - De gecombineerde expositie van beeldend kunstenares Gerri Grijsen en schilder Thijs Buit is nog tot 18 september te bezichtigen in museum de Wereld van Wenters aan de Meddosestraat.

Gerri Grijsen woont en werkt in Winterswijk. Haar bronzen beelden, vaak broze, langgerekte menselijke figuren, zijn kwetsbaar en sterk. Emotie en lichaamstaal spelen een belangrijke rol. heen speelt. 

Kenmerkend voor de werken van Thijs Buit is dat hij, zoals hij het zelf uitdrukt, ‘probeert zichtbaar te maken wat hem innerlijk beweegt’. Dit resulteert onder meer in fascinerende (bloem)stillevens en (zelf)portretten, maar vooral in landschappen, waarbij hij een voorliefde aan de dag legt voor de Zuid-Franse atmosfeer
Wie geïnteresseerd is in een schilderij van Thijs Buit, krijgt de kans om het stuk een maand thuis op te hangen. Als men het werk daarna aankoopt, krijgt de koper een boek van Thijs Buit cadeau.

Museum de Wereld van Wenters, Meddosestraat 40, is geopend op dinsdag tot en met vrijdag van 13.00 tot 17.00 uur en op zaterdag van 11.00 tot 17.00 uur.