Boris is superblij met zijn diploma’s, vooral met het onlangs behaalde diploma Vakman-Ondernemer. Foto: Tycho Pampiermole
Boris is superblij met zijn diploma’s, vooral met het onlangs behaalde diploma Vakman-Ondernemer. Foto: Tycho Pampiermole

8 keer 8erhoeks met Boris van Ast

Favoriete plek:
“Het dorp Winterswijk, want dat is bekend terrein. Vooral van het nieuwe Vrijheidspark kan ik heel erg genieten. Ik word blij van die mooie aanwinst, dat nieuwe groene hart midden in het dorp. Je kunt er met de auto door rijden, maar met de zaterdagse markt loop ik er altijd doorheen.”

Mooiste bedrijf/organisatie:
“Daar hoef ik niet lang over na te denken. Voor mij is dat SmartHub Incubator Industry (SHII) in Ulft. Hét innovatiecentrum voor de maakindustrie in de Achterhoek. Daar word ik geholpen om verder te komen met mijn bedrijf. Ik heb er echt iets aan.”

“Mooiste gebouw:
“De Tricot in Winterswijk. Vroeger stond er op deze plek aan de Wilhelminastraat een textielfabriek. Na restauratie is het fabrieksgebouw een appartementencomplex geworden. Dat heeft qua uitstraling iets stads. Omdat ik in het buitengebied ben opgegroeid en me niet echt een boerenjongen voel, zou ik daar nu wel willen wonen. Een mens wil altijd dat wat hij niet heeft. Ik heb het gevoel dat ik het anders mis.”

Inspirerende Achterhoeker:
“Mijn vader. Hij heeft ook een eigen bedrijf en maakt mij wegwijs in de wereld. Hij is eerlijk, oprecht en rechtvaardig. Ik kan op hem bouwen. Soms wil ik nog wel eens niet helemaal in de pas lopen, dan corrigeert hij me. Ik ben een jonge hond hè en wil nog tegen elke boom plassen.”

Favoriete artiest/kunstenaar:
“Dat weet ik echt niet.”

Lekkerste gerecht/drank:
“Het gerecht dat oma maakt: aardappels met sla, karnemelksaus en spekjes. Mijn moeder maakt het nooit. Als ik ernaar vraag zegt ze: ‘Ga maar naar oma.’ Zelf begin ik er ook niet aan, ik heb niets met koken.”

Mooiste lied:
"Sorry, dat weet ik ook niet, maar ik ken wel een activiteit waar geluid bij wordt gemaakt dat als muziek in de oren klinkt: het roeien op rotonde de Peperbus, ter afsluiting van het jaarlijkse Winterswijkse Volksfeest. Op die zaterdagavond zit jong en oud achter elkaar, benen wijd, op de rotonde. In lange rijen ‘roeien' we dan: tegelijkertijd de armen omlaag en omhoog, en roepen: ‘Hé up, hé up!' Dat is Winterswijk op z'n best.”

Mooiste uitdrukking:
"Vaak bu'j te bange. Dat past bij mij. Soms moet je uit je comfortzone stappen. Dat levert gezonde spanning op. Ik spreek mezelf dan moed in en eis van mezelf dat ik ervoor ga en er het beste van probeer te maken. Als het mis gaat leer ik ervan, als het lukt ben ik trots.”