HelemaalGroen nu ook gesteund door de Gemeente Winterswijk en de Rova. Foto: PR
HelemaalGroen nu ook gesteund door de Gemeente Winterswijk en de Rova. Foto: PR

HelemaalGroen gesteund door gemeente Winterswijk en Rova

WINTERSWIJK - HelemaalGroen is een project voor wandelaars die al wandelend zwerfafval rapen en registreren in de app HelemaalGroen. 

Wie gaat wandelen kan een grijper, een zak of tas en handschoenen meenemen. Bij vertrek zet men de app aan en al lopend kan de wandelaar vuil langs de route verzamelen. De schoonmaakactie langs de route wordt via de app geregistreerd. Zo kunnen alle wandelaars zien welke trajecten recent zijn gelopen en er samen voor zorgen dat de wegen en paden in Winterswijk schoon blijven.
De Gemeente Winterswijk en de Rova ondersteunen dit initiatief en stellen grijpers, hesjes en handschoenen ter beschikking. Wie veel afval heeft verzameld, kan dit gratis inleveren bij Rova, met een vrijstellingbrief. Deze brief krijgt men van de Rova, als men grijpers, zakken en een hesje ophaalt.
Bij de WUh, Roelvinkstraat 2, kunnen mensen materiaal ophalen. Meer informatie via: 0543-200026 of via info@winterswijkdoet.nl.. Meer achtergronden staan op www.helemaalgroen.nl, waar men ook de app kan downloaden.